Milyen videókártyát vegyek? Megéri-e azt a plusz pénzt az RGB világítása az ASUS STRIX-nek? Mert nekem nagyon bejön. Adott a konfig alul?
Processzor: I5 8400
Ram 2x8Gb 2400Mhz DDR4 Kingstone
Alaplap: Z370 Auros Gaming alaplap
Tápegység: Zalman GSII 600W
Gépház: Kolink punisher Fekete ATX
1080p-be játszok, viszont szeretném az új játékokat is ultrán futtatni. Persze minnél hosszabtávra kéne a kártya, ami ár/érték arányban is ott van.
GTX 1060 6Gb, 1070 OC 1070Ti és 1080 kártyákat néztem!
Kifejezetten gyári kártya érdekel. Nem érdekelnek 0-24 óraban OC futtatott bányászkártyák!
Értelemszerűen a GTX 1080 a legerősebb kártya a felsoroltak közül, viszont tök fölösleges olyat venned, ha a ventilátor RGB világításában gyönyörködsz ahelyett, hogy kihasználnád a kártyában rejlő lehetőségeket és arra használnád amire való
Megjegyzem egy bármilyen kínai RGB karácsonyfa led-sor ami még effekteket is tud sokkal olcsóbb mint bármely felsorolt kártya és ha azt nézed, nem tereli el a figyelmedet a fényekről az ami a monitoron történik.
Nem erősebbek sem a STRIX, sem pedig az ASUS kártyák, ez egy szimpla baromság, amit egyszer valaki elterjesztett.
Én a helyedben a 1070Ti, vagy a 1080 közül választanék. Előbbi némi tuning segítségével képes lehet beérni a 1080-at, viszont a tuning lehetősége itt is adott. FullHD-hoz mindkettő untig elég, kérdés, hogy mik a terveid élsimítás, vagy épp DSR terén. Ha előbbit használod, akkor elég a 1070Ti is, de ha utóbbinál kipróbálnád a 2K, vagy 4K felbontásokat, akkor jobban jársz a 1080-nal. Utóbbit nyúzom több mint egy éve, eddig nem okozott csalódást 4K-ban sem, ha 60FPS volt a cél.
És egy tipp. Ne az alapján dönts, hogy hogy néz ki a kártya, inkább arra törekedj, hogy minőségibb megoldást válassz. Ilyet szinte minden gyártó kínál, én az MSI-t, és az EVGA-t tudnám kiemelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!