Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » BIOS-t hogy lehet frissíteni?

BIOS-t hogy lehet frissíteni?

Figyelt kérdés
Venni akarok egy új proci alaplap kombót és arra lennék kíváncsi hogy azt írták hogy BIOS-t frissíteni csak nem tudom hogy ezt úgy tudom hogy belerakom az új procit az alaplapba és akkor ugye ugyan úgy betudok majd lépni a BIOS-ba hogy lefrissítsem vagy kell hozzá valami kütyű is ami csak a szervizeseknek van?
2018. nov. 3. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem, kell hozza egy proci amit tamogat
2018. nov. 3. 13:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor ha megveszem a lapot akkor én csak akkor tudom frissíteni ha van egy olyan procim ami az adott BIOS verziót támogatja ami a lapon van?
2018. nov. 3. 13:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Én sem tudom, hogyan kell, de érdekelne. Annyit tudok, hogy kényes dolog. Ha valaki tudja a megoldást, kérem írja le az előfeltételeket és a tennivalókat lépésről lépésre!

Köszönöm.

2018. nov. 3. 13:59
 4/10 Dongaben ***** válasza:

Természetesen kell hozzá egy proci, amivel működik az alaplap. Egyébként, sok helyen lehet kérni BIOS frissítéssel az alaplapot, így nem kell vele otthon foglalkozni.

A másik válaszadónak:

Keresőbe beírod: "alaplap bios frissítés", és rengeteg segítséget találsz, leírással, videókkal. Ennél pontosabban itt sem írja le senki.

2018. nov. 3. 14:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Ott a Google, manual.

Kismillió leírás, videó megtekinthető a folyamatról.

"Akkor ha megveszem a lapot akkor én csak akkor tudom frissíteni ha van egy olyan procim ami az adott BIOS verziót támogatja ami a lapon van?"

Pontosan. Ha régebbi a BIOS, akkor hiába rakod bele az új CPU-t, el sem jutsz a BIOS (UEFI)-ig.

2018. nov. 3. 14:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor vásárlás előtt megérdeklődőm, hogy megtudják-e mondani hogy melyik bios verzió van az alaplappal. Mondjuk ahonnan én rendelném ott pont nincs olyan opció hogy Bios frissítés.
2018. nov. 3. 14:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Akkor még az lenne a kérdésem,hogy ha gép összeszerelést választom akkor a BIOS-t is frissítik nekem?
2018. nov. 3. 14:13
 8/10 P.O.C. ***** válasza:

Gyártófüggő hogyan kell.

A mai korszerű UEFI-s alaplapoknak már saját frissítő programjuk. Csak egy pen drive kell hozzá, amire rátöltitek a friss BIOS fájt, UEFI alól kiválasszátok a frissítést kitallózzátok neki hol van, és kész is. Részletesen le van írva a kézikönyvbe.

Frissítés pár perc, és lehetőleg ne legyen közbe áramszünet. Ha olyan helyen laktok ahol egy gyakran előfordul használjatok szünet mentest. Viharos időben meg neki sem kezdjetek.

Egyébként csak indokolt esetben érdemes BIOS -t frissíteni. Ha valami nem stimmel a géppel, ami erre vezethető vissza. Vagy az előtt mielőtt új hardvert vásároltok.

Van egy kis szépséghiba is a dologban. Pl ha olyan alaplapot vesztek, ami a jelenlegi BIOS -ával még nem támogatja az adott procit, akkor nem fog indulni a gép, hogy frissítést elvégezzétek. Szerezni kell támogatott procit, és azzal felfrissíteni, utána kezei az új procit is.

Ilyen bizony előfordulhat. Pl Intel gépeknél 6. gen -ről 7. -re váltáskor. Vagy pl AMD AM4 -nél 1. gen Ryzen -ről 2. gen Ryzen -re váltáskor.

Persze némi felárért felfrissíti nektek a bolt ahonnan veszitek. Kezdőknek kifizetődő lehet. A pcx -en pl van ilyen szolgáltatás.

2018. nov. 3. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Bios update pofon egyszerű, csak túltolják a nehézségét mivel sok emberből hiányzik a józan és és helyrehozni már tényleg nehéz ha hibát vétenek. Két gyártónak a termékein is bele lehet menni a biosba CPU nélkül, viszont azok a drága alaplapok.

Ha olyan kombót rendelnél ami a dobozból kivéve nem indul, akkor hívd fel a boltot és beszélj belük.

2018. nov. 3. 14:20
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor még az lenne a kérdésem,hogy ha gép összeszerelést választom akkor a BIOS-t is frissítik nekem?"

Szerintem ebben az esetben elvárható hogy működjön amikor bekapcsolod, tehát benne kéne hogy legyen a BIOS frissítés, ha az szükséges a működéshez.

Hülyén hangozna, ha átvételkor azt mondanák, hogy: "Itt a géped, összraktuk neked, de majd vedd ki a procit, tegyél bele egy másikat, frissíts BIOS-t és rakd vissza ezt a procit..."

2018. nov. 3. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!