Minimális portól is lehet zajos egy pc?
Figyelt kérdés
Ahogy látom kissé poros a ventije a procinak, nem ül rajta sok por, de néhány poratka szem látszik. Ettől még szerintem nem kéne a gépnek hangoskodnia. Bár fogalmam sincs mikor takarították, mivel cégtől kaptam ajándékba. Brand Lenovo gép. Tehát porcsomók nincsenek.2018. nov. 1. 20:24
1/14 anonim válasza:
A ventin nem igazán számít. Ha a hűtőbordákat ellepi a por, akkor jóval kevésbé tud átjutni a hő az átmenő levegőn, és ilyenkor szokott magasabb fordulatra kapcsolni a venti (mert melegebb a kosztól a cpu/gpu).
2/14 A kérdező kommentje:
A bordát mivel takarítsam? Ott látok porszemeket, belefújtam óvatosan sűrített levegővel, de nem nagyon történ változás, még mindig ha lámpával odavilágítok látszanak porszemek.
2018. nov. 1. 22:19
3/14 anonim válasza:
Porszem az mindenhol van. Akkor hangosodik ha rendes gubók vannak benne.
4/14 A kérdező kommentje:
Mondjuk, hogy most a ventiket leporoltam, jobb lett a helyzet, csak úgy szállt a por, csodáltam is, mivel csak egy nagyon picit látszott, hogy poros, igaz, szinte az is rá volt ülve a ventik lapátjára. De hogy a bordát, hogy tisztítom ki, nem tudom.
2018. nov. 1. 22:28
5/14 anonim válasza:
A bordát én porszívóval szoktam, vagy leveszem és utána már rendesen hozzá lehet férni.
6/14 anonim válasza:
süritett levegovel ovatba, közben megfogod a ventiket. Nem pörgeted őket.
Havi 1x ki szoktam én is a gépem.
7/14 Koplárovics Béci válasza:
Valószinűleg inkább azért lesz zajos, mert a ventillátorban kopnak a csapágyak. Igen, egy brand gépben is. Bár most feltételeztem, hogy nem vadonatúj gépről van szó. A kopás érintheti bármelyik ventillátort.
8/14 A kérdező kommentje:
Műszer olaj vagy wd40 segíthet?
2018. nov. 2. 13:06
9/14 Koplárovics Béci válasza:
Átmeletileg segíthet, de leginkább a csere a megoldás, ha tényleg a csapágykopás a probléma.
10/14 A kérdező kommentje:
Hát ilyen rezgő, rezonáló hangot ad ki. Szinkronban kb a krónikus fülzúgásommal. Tehát ha csend a szobában, akkor bizony hallható.
2018. nov. 2. 14:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!