Router/modem csere hogyan működik?
Adott egy upc wifi router modem. Ha ezt szeretnėm cserėlni akkor:
Megveszem amelyiket szeretnėm, abba csatlakoztatom az upc kábelt, összekötöm a pc vel, telepítem ės már működik is?
Bocs ha valakinek ez primitív kerdės. Szeretnem.olyanra cserėlni a jelenlegit, ami nagyobb hatótavolsaggal rendelkezik wifinel.
Vagy jobb lenne egy konektorba helyezhető jel erősítő a ház masik vegebe? Nem tudom azt ezzel lehet e párosítani.
Nem minden UPCs eszköz alkalmas rá, mert van olyan modem, amit nem tudsz bridge módba tenni, hanem fixen routerként működik. Persze erre is rákötheted a saját routeredet, de akkor dupla NAT alatt leszel.
Egyébként annyi, hogy a UPC eszközét bridge módba állítod (ez a wifit úgyis letiltja), rádugod a saját routered, belövöd dinamikus IP-re és kész.
Most nem tudom megnėzni pontosan milyen, de telefonon neten rákeresve szerintem ez egy Ubee EVW3226
Semmi extrára nem kell. Legyen net a pcn meg telefonhoz/tabhoz wifi. Szal arra jó, csak a haz masik vėgėn gyenge a wifi jel. Azėrt gondoltam egy jobbra cserėlni ha lehet esetleg a konektoros kiegeszítőre a ház másik felėben ha ehhez tud az csatlakozni valahogy.
Nem tudom, a UPC-nél ez pontosan hogy megy, de általában az szolgáltató routerét nem lehet lecserélni, vagyis nem tudod megúszni a két eszközt. Némelyik szolgáltatónál a bridge-be kapcsolást szolgáltatói oldalon kell csinálni, különben nem tudsz csatlakozni.
Az viszont adatvételmi szempontból mindenképp jó döntés, ha saját routert használsz, különösen akkor, ha a szolgáltatóé marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!