Miért nem látja a Windows 10 az SSD-t telepítés során?
Figyelt kérdés
Vettem egy új konfigot (Asrock B450M-HDV, WD Green 240GB) a PCX-ről összszereléssel/BIOS frissitéssel, hogy ezzel se töltsem az időt és ne bízzak semmit a véletlenre. A pendrive-n keresztül azonnal fel is akartam rakni a Win 10-emet (ami laptopra tökéletesen felment), de a meghajtó opciónál nem látja az SSD-t. A BIOS-ban kell valamit átállítani vagy mi a szösz? Természetesen laikus vagyok, szóval nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni. Csináljak egy Ubuntu telepítő pendrive-ot és nézzem meg azzal működik-e. Gondolom ha abban sem ismeri fel, akkor valami hardveres hiba lehet vagy az összeszereléssel van gond. De ez esetben süket duma az a marketing szöveg, amit hirdetnek, hogy "Néhány kattintással összeállíthatod a számítógépedet, összeszerelve garantáltan működni is fog.".2018. okt. 26. 16:17
1/8 anonim válasza:
Szerintem nincs megformázva az ssd ezért nem látja a gép.
2/8 anonim válasza:
A csatlakozások ellenőrzéséhez egyáltalán nem kell géniusznak lenni. Ha a BIOS-ban (avagy helyesen UEFI) sem látod az SSD-t, akkor kapd le a gép oldalát és nézz rá, hogy bevan-e kötve a SATA adatkábel és a tápkábel is az SSD-be. Ha nincs, kösd össze. Nem nagy dolog.
3/8 anonim válasza:
Az SSD-t, ha csatlakoztatva van mindenképp látnia KELL, hiszen máskülönben semmit sem tudnál vele kezdeni. Se fájlrendszert nem tudnál neki adni, se formázni nem tudnád, se particionálni stb... Én első körben tuti a rossz csatlakozásra tippelnék.
4/8 A kérdező kommentje:
ÉS PERSZE!! Még jó, hogy a nagy Mikulás-várás közepette egyből elkezdtem egy másik win10-et feltenni a pendrive-ra mielőtt megnéztem volna a gép belsejét (én idióta). Ez a kép fogadott: [link]
Tehát akkor se SATA3 csatlakozás, se tápkábel csatlakozás. Csatlakoztassam őket és minden happy lesz? Bios-ban kell valamit állítani külön SSD miatt?
2018. okt. 26. 16:37
5/8 Dongaben válasza:
A csatlakoztatott meghajtót a BIOS-ban látnod kell. Max. át kell állítani AHCI módra a telepítéshez.
6/8 Dongaben válasza:
Ezt a képet azért a PCX-nek is elküldeném...
7/8 anonim válasza:
@4: Ezért megérte fizetni az összeszerelésért.
8/8 A kérdező kommentje:
#7: Hát igen. Nem akartam az össszeszereléssel bajlódni, főleg, hogy elég fakezű vagyok és emiatt inkább nem kockáztatok egy socket sérülést (bár eddig szerencsére egyszer sem történt ilyen a kemény 2-3 pasztacsere során :D). A kábelrendezés pedig a halálom. A sata tápcsatlakozót keresve, ahogy kinyitottam a hátsó fedelet a kábelrengeteg csak úgy kizuhant a szemem elé, mint lusta gyerek szekrénybe erőltetett játékarzenálja. A jó ég tudja hogy tudták így bezsúfolni. Na mindegy, köszi a válaszokat. Ha még lesz problémám, akkor itt kérdezek. ;-)
2018. okt. 26. 17:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!