Melyik hangkártya jobb zenéhez?
Jelenleg az alaplapit használom.
Alaplap: Asus H170 pro gaming. Ebbe egy Supreme fx nevű integrált hangkártya van viszont lehetőségem lenne szerezni egy Creative SB Audigy SE hangkártyát.
Melyik lenne jobb zenére?
Az alaplapinál jobb.
Én az SB-vel szakítottam már sok-sok éve amikor vetem egy Asus Xonar-t, ezerszer jobb a hang minősége + a driver és kezelőpanelja az SB-nél, + nem ilyen szír-szar műanyag hangfal hanem kicsit minőségibb fadobozos.
Komoly profi zenéléshez pedig más kategória kell.
Én egy Logitech Z623-hoz használná.
Egyébként honnan tudod hogy jobb az alaplapinál? Miről lehet eldönteni? én sajna nem értek hozzá
Ha csak pusztán a gyári adatokat nézzük:
"100dB signal to noise ratio."
"High quality 115 dB SNR stereo playback output"
az integrált hangkártya jel-zaj viszonya sokkal jobb, mint az Audigy-é.
Ráadásul - mint azt az előzőekben mondták - ez egy 10 éves kártya ( [link] ) PCI csatlakozóval, ami nincs az alaplapon ( [link] ).
Más hangkártyát (vagy DAC-ot) négy esetben érdemes venni:
* ha az alaplapi elromlott
* ha játszol, és szeretnéd, ha az effekteket a hangkártya DSP-je számolja, levéve a terhelést a gépről
* ha nagyon vájtfülü audiofil vagy és valami soktízezer forintos fejhallgatót vagy több százezres csöves erősítőt kötnél rá, veszteségmentes tömörítésű (például FLAC), nagy felbontású (24 bit, 192 kHz vagy jobb) hanganyagokat hallgatva
* ha zenélsz és külső hangforrásokat, Midi-vezérlőket kötnél be
"És nem esküdnék meg rá, hogy jobb az alaplapinál."
Még a leggagyibb nem alaplapra integrált hangkari is jobb mint ami az alaplapon van.
Nálam DAC, BD-A, DVD-A koncert/stúdió felvételek vannak, de meg nem hallgatnám többet alaplapival.
Király vagy 49%-os ismeretlen!
10 éves hangkártyánál szerinted nem csináltak jobbat integráltban azóta?
Ha értelmes választ nem tudsz adni a kérdésre, akkor inkább hallgass...
"10 éves hangkártyánál szerinted nem csináltak jobbat integráltban azóta?"
Ha hülye vagy az elektronikához és még ráadásul süket is, akkor ne beszélj olyanról amihez nem értesz.
Képzeld az elektroncsövet se ma találták fel és már nem is gyártják nagyon de mégis azzal a legjobb erősítőt építeni.
Az hogy az SB Audigy nem mai az nem jelent semmit, sokkal jobb mint a mai alaplapi hang.
Az pedig, hogy nem tudja majd használni,
-1. mert nem megy bele az alaplapba -nincs PCI,
-2. W10-t nem támogatja de a W7-t igen ahogy az alaplap is,
az legyen az ő gondja.
Ennyi.
"Az hogy az SB Audigy nem mai az nem jelent semmit, sokkal jobb mint a mai alaplapi hang."
Hát nem épp.
Az alaplapi hangchipek elég sokat fejlődtek az évek alatt és mára már elérhetőek eléggé jók is e téren.
Példának okáért:
* itt egy átlagos 7.1-es alaplapi hangchip 2005-ből:
86 dB SNR, -70/-75 dB THD
* előbb belinkeltem az SB Audigy SE adatait: 100dB SNR
* a fejlődés szemléltetésére itt egy 7.1-es alaplapi hangchip 2013-ból:
115/110 dB SNR, -80/-88 dB THD
Egyértelmű a fejlődés? Igen!
Jobb a 2013-as minőségi alaplapi hangchip, mint a 2005-ös átlag? Igen!
Az minőségibb SB Audigy SE jobb a 13 éves átlag "kortársánál"? Jobb!
De hangminőség szempontjából (most ne nézzük a DSP-t, nem az az összehasonlítás tárgya!) felveszi a versenyt a modern minőségi alaplapi hangchip a 10 éves minőségi SB Audigy SE-vel? Fel!
Lehet kapni a topiknyitó kérdésben szereplő modern alaplapi hangchipnél jobb minőségi hangkártyát? Lehet - például:
vagy ha Sound Blaster:
"Képzeld az elektroncsövet se ma találták fel és már nem is gyártják nagyon de mégis azzal a legjobb erősítőt építeni."
Ne tereljük el a témát, ha kérhetném!
Itt a szó kizárólag a hangkártyák és hangchipek hangminőségéről szól, nem összekeverendő más technológiákkal.
(Persze itt most pusztán a specifikációban szereplő adatokat vettem alapul, a teljes igazságot egy rendes, szakavatott méréssel illetve nagy egyedszámú, kontrollált egymástól függetlenül reprodukált kettős vakteszttel lehetne megállapítani, de arra most nincs lehetőségünk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!