Kompatibilis ez a számítógép konfiguráció? 4K videószerkesztésre szánnám.
Nem állítottam még magam össze konfigurációt eddig. Nézzék már át a tapasztaltabbak, hogy nem hibáztam-e valahol!
AMD Ryzen 7 2700X YD270XBGAFBOX processzor
MSI X470 Gaming Plus alaplap
G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3200Mhz F4-
MSI GTX 1060 Armor 6GB OCV1 videókártya
Samsung 250GB 970 EVO MZ-V7E250BW M.2 PCIe
Toshiba 5TB SATA3 128MB X300 HDWE150EZSTA
FSP 750W Raider II RA2-750 tápegység
Sharkoon 4044951018208 DG7000 fekete-zöld ház
FSP Raider feleslegesen nagy és nem is annyira jó, inkább BQ Pure Power 10 500W.
Ha nem akarsz tuningolni, alaplapból elég egy olcsóbb, B450-es is.
RAM-ból a G. Skill Aegis is megteszi, ugyanazt tudja, csak 3000 MHz-es és olcsóbb (3000 és 3200 között nincs érdemi különbség).
Ha én ennyiért vennék gépet, akkor RAID 1-be kötnék 2 HDD-t, így nem áll fenn az adatvesztés esélye.
Procihűtő? Egy Alpenföhn Ben Nevis Advanced rámehetne nyugodtan.
Hogy miért választottam ilyen drága alaplapot?
Ezért, de győzz meg, hogy nem kell és veszek olcsóbbat.
Azt láttam, hogy a csatlakozással nem lenne baj, de ki tudja használni a B450 is ezt a procit ugyanúgy? Memóriából meg azért 3200 Mhz-est néztem ki, mert azt olvastam, hogy a ryzenek szeretik a gyors ramokat. Meg azt tudom, hogy a 4K videószerkesztéshez ajánlott a 32 GB RAM. De azt nem tudom mennyire kell legyen gyors. Adobe Premieret használok.
Az, hogy 3000 vagy 3200, majdnem mindegy, nem fogod észrevenni. De most látom, hogy Aegis-ből nincs 2x16-os, bocs, elnéztem.
Alaplapon is max. 10-15k-t tudsz spórolni, a normális VRM hűtés nem árt a Ryzennek, olyanból meg 30k körül vannak B450-esek (amik egyébként teljesen jól ki tudják használni ezt a processzort). Asrock B450 Pro4 jó választás lehet.
Videókártyából egy RX 580 8 GB-al talán még jobban is járnál, de árban mindenképp olcsóbb: [link]
Tápból elég egy kisebb is (de jobb minőségű), a procid 105W-t, a VGA-d 185W-t fogyaszt, a többi elhanyagolható, még 100W biztonsági tartalékkal is elég egy 400-as, de későbbi bővítés érdekében legyen 500-as: [link]
Ha ebből a HDD-ből veszel kettőt, és RAID 1-be kötöd őket, akkor lesz 4 TB biztonságos tárhelyed, ami gyors és ha az egyik merevlemez meghalna (ami bármikor megeshet), megy tovább minden, mert mindkettőn ugyanaz az adat van. Szerintem ennyi adat tárolásánál ez jó ötlet lehet. [link]
Egyenlőre nem tervezem RAID 1-be kötni a merevlemezeket, de köszi a tippet. Talán majd egyszer. A tápot valóban túlméreteztem. A gép adatait több kalkulátorral ellenőríztem és olyan 400-410W-ot írt ki mindegyik és ehhez ajánlottak 650W-os tápot. Akkor biztos elég az 500 is? Videókártyából én is néztem az rx 580-at, de a gtx 1060-nak jobb a renderelési teljesítménye és úgy tájékozódtam, hogy az nvidia kártyák valamiért jobbak a videószerkesztés terén.
Alaplapból azt hiszem megpróbálom Asrock B450 Pro4-et.
Support -> Memory QVL listába még egy 3466 kit is megtalálható, az a fontos nem pedig a generikus marketing szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!