Mi a véleményetek erről a konfigról? Játékra és munkára (photoshop, illustrator, after effects) is használva lenne.
ház: Zalman Z11 neo
táp: ebből kétfélét néztem, egy olcsóbbat és egy drágábbal. Kell egyáltalán 650W vagy elég kevesebb is neki?
proci: Ryzen 5 1600x
alaplap: asrock b350 pro4
mem: crucial 16gb
ssd: kingston 240gb
hdd: wd red 2tb
videókártya: gtx1060
a hűtő kimaradt, ezt a bequiet pure rockot néztem rá:
Vannak gondok.
1: Minek 650 watt a gépednek, mikor ez a konfig 300 wattot se fog enni? 450-500 watt bőven elég. 650 watt 2 videokártyás rendszerhez kell, de ott a feszültség ingadozás miatt 30e alatt nem is találsz normálisat (vagy nagy mázlival).
Ilyen igényekre be quiet pure power 500w röhögve elég (de akár egy 430-as is)
2:Az 1600x-hez nem jár processzor hűtő, de a listában mégse látni sehol külön feltüntetett processzor hűtőt. Mit akarsz rá venni? Jó lesz a foglalat, AM4-re szerelhető lesz majd? Be fog férni a gépházba? Szerintem jobban járnál sima 1600-zal, ahhoz van gyári hűtő az X előnyét meg maximum jól túlhajtva (OC) éreznéd meg, de ahhoz megint befigyel egy 20-30 ezres hűtő.
3: Lassú a ram, kicsi az órajele. Az AMD-nél jelentős teljesítmény növekedés érhető el nagyobb órajellel, nyugodtan keress bele 3000MHz-es ramokat az alaplap támogatási listájából.
4: videokártyánál nem írtál pontos típust, de jó lenne tudni kb milyen árban nézted. Videokártyáknál tipikusan lehet találni az adott árkeretben jobbat használtan, garanciával (lehet akár gtx 1070 vagy 1070ti is kijöhet belőle).
igen, pont ezért kérdeztem hogy kell-e bele ekkora táp.
a hűtőt a köv. kommentbe leírtam. A kártyát használtam veszem 65 körül a szomszédomtól. A ramot megnézem, hátha lesz elfogadható áron valami.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!