Elegendő egy mai laptopba 4GB ram? áatlagos felhasználás mellett? mivel jobb 8gb ram mint 4?
Azért az átlagos felhasználás elég tág fogalom.
De azt mondanám elég, a 8 abban jobb hogy ~2x annyi böngésző ablakot bír el például (akadás nélkül) vagy ha van olyan játék aminek több ram kell mint 4gb, akkor nyilván a 8 megoldja.
Vegyél olyat aminek a ramja bővíthető és ha kell majd bővíted. (nem tudom manapság mennyire szeretik bővíthetőre csinálni, régen kb mindnek volt +1 foglalata legalább)
Szűkös picit a 4GB, de nem katasztrófa.
Ma ha böngészel, akkor a bongésződ simán megehet 1-2GB RAMot.
Az is igaz, hogy egy SSD többet számít, mint a 4 vs 8GB RAM. (SSDre kb bármikor tudsz ubgradelni a laptopok 95%ban)
Az integrált videókártyák amúgy nem 1GBot csippentenek le, hanem 128MB-t normál esetben. (Nekem is, most i5ös CPU és 8GB RAM, 7,84GB használható)
Amelyik integrált 128MB-ot vesz le, az olyan is, még a régi játékokkal is szenvedés lesz.
Amúgy a böngésző simán megeszik 2gb-nál több ramot ma már, nekem meg van nyitva most 1 youtube, 1 gyk, 1 hardverapro, 1fb és 2.5GB, pedig ez szerintem még nem is annyira hardcore használat :O
(Bár nekem 16gb ramom van, lehet hogy ha több van érzékeli és többet használ hogy simább legyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!