Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom aktiválni a GPU-m?

Hogyan tudom aktiválni a GPU-m?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy új laptopot főleg egyetemi használatra de természetesen egy-egy játékot is leszedtem rá. Arra lettem figyelmes, hogy még a leggyengébb játékok is nagyon megizzasztják, olyanok aminek eredetileg nem lenne szabad.

Egyszer csak azt vettem észre, hogy az Nvidia videókártya inaktív és mindenhez az integráltat használja. Több megoldást is próbáltam de eddig nem nagyon használ. Geforce Experience-et nem is engedi telepíteni (mindig azt írja, hogy jelenleg más telepítés van folyamatban kérem zárja be a jelenleg futó telepítést, holott semmilyen más program nem fut).

A laptop spec-jei:

CPU: Intel Core i5-8250U

GPU: NVIDIA GeForce MX130 2GB

Memória: 4GB DDR4

HDD: 1 TB (ennek a fajtáját nem tudom bár szerintem ez itt lényegtelen).

Valakinek valami ötlet? Válaszokat előre is Köszönöm!

2018. okt. 11. 20:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Első körben próbáld meg letörölni az nvidia drivert és telepíts fel egy régebbi verziót. Ez is lehet megoldás...
2018. okt. 12. 06:38
 2/3 anonim ***** válasza:
ha esetleg nem így tettél volna, gyártó support oldaláról töltsd le a laptopod pontos típusához tartozó drivert, ne az nvidia honlapjáról, de először radírozd le a mostani grafikus drivert
2018. okt. 12. 14:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ha hazaértem megpróbálom.
2018. okt. 12. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!