Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A nagyon gyors internethez...

A nagyon gyors internethez valóban nem jó a hdd?

Figyelt kérdés

Az 1gigabites internethez az van írva hogy ssd kell hozzá.

Tehát a normál hdd nem elég gyors hogy tudja fogadni az adatokat ilyen sebességnél.

2018. szept. 29. 11:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Letöltésnél? Igen.

De ha nem bánod hogy nem tudja a letöltési sebességgel a hdd-re írni az adatokat akkor nincs probléma :)

Youtube, facebook stb esetén meg ugye ez egyáltalán nem gond, hisz azokhoz egy 2mb/s sebesség is elég.

2018. szept. 29. 11:48
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen letöltésre gondoltam az 1 gigabites net kb 120-130mb/másodpercel tölt lefele annyit egy hdd nem bír gondolom,meg talán még káros is lehet neki nem ha nagyon sokáig maxon van mentve?

Van ssd-m nem arról van szó csak az 250gb-os és nem akarom állandóan másolgatni onnan a hdd-re a cuccokat.

2018. szept. 29. 11:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem igaz, ugyanis 1 Gbps = 125 MB/s. Ettől már a 10 éves, SATA-II-es HDD-m is valamivel többet tudott, mostanra pedig már nem ritkák a 200MB/s-ra képes HDD-k sem.

Az viszont igaz lehetne, hogy ekkora sebességre nem minden HDD képes, illetve ha erről fut éppen valami, akkor szintén lehetséges, hogy nem lehet kihasználni ekkora internetet.

2018. szept. 29. 11:58
 4/9 anonim ***** válasza:
nekem a wd10ezex a 100mb/s-t sem üti meg
2018. szept. 29. 12:02
 5/9 A kérdező kommentje:

ez az a hdd amire tölteném a cuccokat,erről nem fut semmi a windows sem ezen van, ez csak adattárolás céljából van a gépben.

[link]

2018. szept. 29. 12:08
 6/9 anonim ***** válasza:

"125 MB/s. Ettől már a 10 éves, SATA-II-es HDD-m is valamivel többet tudott,"

Maga a SATAII port igen, de kevés olyan vinyó volt 10 éve ami ezt tudta. Nekem a mai SATAIII-es HDD-im ütik meg ezt a szintet.

" mostanra pedig már nem ritkák a 200MB/s-ra képes HDD-k sem."

ja, csak olyan drágák, hogy azért már SSD-t kapsz :)

Ha épp HDD-vel használod akkor sem lesz gond, csak annyi fog történni hogy a HDD írási sebesség maximuma lesz a letöltési sebességed. A HDD életkorát ez nem befolyásolja.

2018. szept. 29. 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Én inkább a gigabites net feleslegességét látom ebben.
2018. szept. 29. 14:49
 8/9 A kérdező kommentje:

Jól van köszönöm akkor nem lesz gond a hdd-re mentéssel sem ezek szerint

Felesleges? Miért? Szomszédom be köttette és bármit akar leszedni a netről akár egy 50-60gb filmet az percek alatt lejön vele.

Szerintem nagyon jó hogy nem kell várni félnapot amíg valami letöltődik.Mert a mai világban filmek,játékok mind nagyon sok helyet foglalnak így muszáj fejlődni a nettel is.

2018. szept. 29. 15:54
 9/9 anonim ***** válasza:
A legtöbb embernek felesleges. Én 10-20 gigát töltök le havonta. Bőven elég a 100-as net.
2018. szept. 29. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!