Gigabyte GA-Z370M-D3H mennyire alkalmas OC-ra?
i7 8700k-t szeretnék moderáltan túlhúzni, nem nagyon, mondjuk 3.7-ről 4.3 körüli értékre. Annyit gondolom mindegyik 8700k kibír (legalábbis a 99%-uk)
De az alaplap bírná-e?
Muszáj mATX lapot vennem sajnos a gépházam miatt.
A 8700K procik nem 99%-a bírja 4,4 GHz-t hanem mindegyik, ugyanis még nála az üzemi magfreki, ha minden magot megemel a turbo boost. Tehát ez még nem túlhúzás. Az egymagos turbó pedig 4,7GHz, gyakorlatilag minden magja tudja ezt a frekit is, csak az energiagazdálkodás nem engedi az összeset ilyen magas frekin járatni.
Viszont tuning lapokban, ez is lehetséges, megfelelő hűtéssel.
Visszatérve, ebben a deszkában amit kinéztél, simán fogod tudni 4,3Gigán járatni az összes magot, mondjuk sok értelme nem lesz, mert brutál erős proci.
Nekem először egy Gigabyte Aorus 7 ben volt benne, de az nem volt nekem szimpi valahogy, de hozzáteszem, jó és stabil alaplap. Aztán fogtam és beleraktam egy Asus Maximus X Hero-ba.
Egyébként feszültség emelés nélkül nekem 5GHz-es vérzett el bizonyos alkalmazások alatt.
Akkor lehet túl se húzom :D
Köszi a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!