Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gigabyte GA-Z370M-D3H mennyire...

Gigabyte GA-Z370M-D3H mennyire alkalmas OC-ra?

Figyelt kérdés

i7 8700k-t szeretnék moderáltan túlhúzni, nem nagyon, mondjuk 3.7-ről 4.3 körüli értékre. Annyit gondolom mindegyik 8700k kibír (legalábbis a 99%-uk)

De az alaplap bírná-e?

Muszáj mATX lapot vennem sajnos a gépházam miatt.

2018. szept. 29. 10:54
 1/3 anonim ***** válasza:

A 8700K procik nem 99%-a bírja 4,4 GHz-t hanem mindegyik, ugyanis még nála az üzemi magfreki, ha minden magot megemel a turbo boost. Tehát ez még nem túlhúzás. Az egymagos turbó pedig 4,7GHz, gyakorlatilag minden magja tudja ezt a frekit is, csak az energiagazdálkodás nem engedi az összeset ilyen magas frekin járatni.

Viszont tuning lapokban, ez is lehetséges, megfelelő hűtéssel.

Visszatérve, ebben a deszkában amit kinéztél, simán fogod tudni 4,3Gigán járatni az összes magot, mondjuk sok értelme nem lesz, mert brutál erős proci.

Nekem először egy Gigabyte Aorus 7 ben volt benne, de az nem volt nekem szimpi valahogy, de hozzáteszem, jó és stabil alaplap. Aztán fogtam és beleraktam egy Asus Maximus X Hero-ba.

Egyébként feszültség emelés nélkül nekem 5GHz-es vérzett el bizonyos alkalmazások alatt.

2018. szept. 29. 11:11
 2/3 A kérdező kommentje:

Akkor lehet túl se húzom :D

Köszi a választ

2018. szept. 29. 11:56
 3/3 Gábor_79 ***** válasza:
A szimpla 8700-esnek is 4,3GHz a turbója összes magra egyidőben.
2018. szept. 29. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!