Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SD kártya írás helyett USB?

Csabika74 kérdése:

SD kártya írás helyett USB?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi, hogy megoldható-e, hogy egy eszköz (kamera), aminek nincs USB portja, csak micro SD kártyára ír, hogy a kártya helyett USB-n keresztül lehessen folyamatosan adatot nyerni.

Létezik ilyen?

2018. szept. 28. 18:47
 1/10 gasago válasza:
Ha a kamerába benne van az ad kártya,és kamerát a géphez kötöd,akkor lehet rajta írni olvasni, nem kell kivenni a kártyát
2018. szept. 28. 18:50
 2/10 Dongaben ***** válasza:
Milyen kamera ez? Azért kérdem, mert még nem nagyon találkoztam olyannal, amin nincs USB port, és SD RAM-ra vesz fel...de biztosan van ilyen is
2018. szept. 28. 18:53
 3/10 A kérdező kommentje:

Egyrészt nincs USB portja, másrészt nekem folyamatosan kellene az összeköttetés.

Azt szeretném, hogy SD kártya helyett géppel tudjam rögzíteni a kamera képét. Tulajdonképpen olyan "hack" kéne, hogy 'átverjem' a kamerát, ő azt hiszi, hogy SD-kártyát ír, közben USB-n keresztül folyamatosan adja a képet.

2018. szept. 28. 18:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Kicsi kínai biztonsági kamera, itthon is lehet kapni tucatnyi ilyen vacakot, SD-kártya van, meg adapter csati. Slussz.
2018. szept. 28. 18:57
 5/10 Dongaben ***** válasza:
Aha... Szóval, akkor mi a kamera pontos típusa? Ezen információ nélkül rohadt nehéz lesz választ adni...:(
2018. szept. 28. 18:58
 6/10 A kérdező kommentje:

Nincs rajta típusjelzés :) Volt rajta elvileg vlamikor egy átlátszó fólián valami, de kb. pár nap alatt elengedte magát a ragasztó és volt-nincs...

Azért is az adatátvitel oldaláról közelítettem meg a kérdést.

2018. szept. 28. 19:19
 7/10 Dongaben ***** válasza:
Ha semmilyen külső csatlakozási lehetőség nincs, akkor ezt csak egy hozzáértő műszerész oldhatná meg. Csak többért, mint egy hasonló USB-s kamera kerülne...
2018. szept. 28. 19:27
 8/10 A kérdező kommentje:

Tehát az nem megoldható, hogy ezt és ezt a lábat egy USB-aljzat ahhoz és ahhoz a lábához kötni?

Ezek szerint más metődussal ír kártyára, mintha USB-n "adna"?

2018. szept. 28. 19:42
 9/10 anonim ***** válasza:

SD kártya WiFi kapcsolattal?

[link]

2018. szept. 28. 20:08
 10/10 A kérdező kommentje:

Ez a wifis SD-kártya jól néz ki, viszont ahogy olvastam, nem láttam, hogy "röptében" lehetne róla adatot olvasni.

Ezzel olyan félmegoldás születhetne csak, hogy beállítom a kamerát, hogy mondjuk 5 percenként készítsen új videókat, és azt a gépen indított paranccsal időzítetten áthúzom a kártyáról. Persze megtehetném, hogy másodpercenként átmásolom a félkész videofájlt, csak az egyrészt olyan mértékű adatforgalmat generálna, hogy többet kellene másolni, mint amennyi idő rendelkezésre áll, másrészt lezáratlan videofájl elég neccesen olvasható...

2018. szept. 29. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!