Mit tudok csinálni ha ciripel a gép?
Figyelt kérdés
Már régóta probléma nálam hogy fura ciripelő hang jön a gépből és sehogy sem bírok rájönni hogy miért, annyira rájöttem hogy csak üresjáratban csinálja ezt a hangot, ha megterhelem pl aida64-el a cpu-t egyből abba marad a hang, ventilátorok biztos hogy jók,és sajna ugyan úgy ciripel a hangszóró is ha bekapcsolom, mi lehet a gond? Gépházam nincsen, túlmelegedés nincsen,a gép nincs kikapcsolva soha és éjjel zavaró a ciripelése, hol keressem a problémát? Miért ciripel a gép üresjáratban??2018. szept. 23. 17:55
1/7 P.O.C. válasza:
Coil Whine jelenség. Az eketonikra csinálja. A hardverre nem veszélyes, nem akadályozza a működését, csak idegesítő. Sajnos csak cserével orvosolható. Leggyakrabban táp, alaplap vagy videokártya okozza.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ,van itthon több alkatrész szóval van lehetőségem cserélgetni, tápot cseréltem is nem rég, előtte is fent állt a probléma szóval kétlem hogy táppal lenne a probléma, grafikus kártyát szintén cseréltem nem rég, szóval szerintem azt megint kilehet lőni, akkor a lap rossz sajnos, van otthon majdnem kettő egyforma config és egyik hibátlan, pont amin játszok abból jön a zavaró hang.Lassan akkor elérkezik a csere.
2018. szept. 23. 18:11
4/7 anonim válasza:
A gépben lévő induktivitások (tekercsek) produkálnak ilyet. azoknál fülelj
5/7 A kérdező kommentje:
Első nagyon köszi a hozzászólást, utána olvastam és annyit sikerült a ügyben csinálni hogy ha kikapcsolom biosban a intel c state-t akkor megszűnik ez a hang, pontosan nemtudom mennyire gáz hogy én ezt kikapcsoltam, de a hang megszűnt,remélem nem problémás hogy kikapcsoltam azt a cuccost! Mentek a zöld pacsik!
2018. szept. 25. 03:38
6/7 P.O.C. válasza:
A fogyasztást emeli meg, ha kikapcsolod, mert ilyenkor mindig maximális órajelen megy, akkor is ha nincs komolyabb terhelése.
7/7 A kérdező kommentje:
A fogyasztást nem probléma,akkor nem káros rá ez a dolog?
2018. szept. 26. 22:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!