Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet, hogy gyenge ehhez a...

Dominik02 kérdése:

Lehet, hogy gyenge ehhez a konfighoz az 500 wattos táp?

Figyelt kérdés
Van egy GTX 1060 6gb-os kártyám, 12gb ddr3-as ramom, fx 8350-em egy Cooler Master MasterLiquid Lite 120 vízűtőm, és egy chieftec 500 wattos tápom, lehetséges, hogy gyenge hozzá a táp?
2018. szept. 22. 20:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy kevés ehhez a konfighoz az 500 W-os táp?

* fx 8350: 125 W ( [link] )

* GTX 1060: 120 W ( [link] )

* Cooler Master MasterLiquid Lite 120: ~4 W ( [link] )

ez összesen 249 W. Mindennel együtt kb. 300-350 W. Biztonsági tartalékot beleszámítva egy 400-450 W-os táp is elegendő lehet. Kérdés az, hogy melyik Chieftec tápról van szó.

2018. szept. 22. 20:48
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem egy minőségi darab.

Egy 8350 eszik rendesen és simán 200 fölé mehet.

(húzva 300W fölött is akár 100% terhelés esetén)

Ehhez még hozzájön egy GTX 1060 6GB.

Ja és #1. annyiban nem pontos ez hogy ennek a 2 hardvernek a terhelése +12V-os ágra megy, ha osztott akkor valószínű hogy azért van gond vele, ha pedig nem akkor kb. ennyit bírt az az ág.

(legalább olyan 35A körül kéne lennie)

2018. szept. 22. 20:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez elmaradt:

[link]

Ne felejtsük el hogy az AMD és az Intel másképp adja meg a fogyasztás adait.

2018. szept. 22. 20:59
 4/11 anonim ***** válasza:

#3: Ez nem a CPU fogyasztását mutatja:

"The power draw is measured via a power meter at the wall, so the numbers below are of total system power draw from the mains, not the power consumption of a CPU itself."

2018. szept. 22. 21:33
 5/11 anonim ***** válasza:

Milyen Chieftec pontosan? Régebbiek gyengék lehetnek 12V ágon, az újakkal meg feszültség stabilitási probléma adódhat, szériafüggő.

Mi a problémája a gépnek, amitől ez felmerült benned?

2018. szept. 22. 22:23
 6/11 anonim ***** válasza:

#4.Ezt valóban nem vettem figyelembe, de viszonyítási alapnak jó.(ha jól tudom ilyenkor a többi hardver jelentősen kevesebbet fogyaszt mint komolyabb terheléskor,idle esetén mondjuk csalóka mert a CPU jó ha 20-30W-t fogyaszt)

Jó pár tesztet átnéztem még, 200W körül meg kell állnia 5 GHZ-n is, a vízhűtésből ítélve nem hiszem hogy alapórajelen üzemel.

2018. szept. 22. 22:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen Chieftec? Mert smart, iArena meg társaitól sokat ne várj, ott osztott a 12 és 230 voltos ág, alapjáraton az 500w valójában csak 350w lesz 12voltos ágra, ami ugye a processzor + kártya fogyasztását nézve már behalhat, ha húzod az FX-et.

Egyébként van valami problémád is vele, vagy ezt akarod venni? Mert ez nem derült ki.

2018. szept. 22. 22:26
 8/11 A kérdező kommentje:
Chieftec A-80 Series 500W Tápom van. Azért gondolom, hogy gyenge lehet a táp mert más gond szerintem nem lehet, mivel most vettem a vízhűtést (eddig gyári hűtő volt és nem volt ilyen probléma) és játékoknál például azt csinálja, hogy rendesen fut olyan 50fokon majd egyszer csak leugrik a proci harminckettő fokra és ledroppol az fps is és ez tart olyan 3 másodpercig, majd minden visszaáll és megy tovább rendesen a játék. Másra nem tudok gondolni, hogy mi lehet a baj, mert nem csináltam semmit a géppel...
2018. szept. 23. 07:51
 9/11 MGéza ***** válasza:
Ebben az esetben én arra gyanakodnék hogy rosszul helyezted fel a hűtést. Az ilyen hőmérséklet ingadozás elég szokatlan, szerintem abból adódik hogy túlmelegszik, majd amikor leveszi az órajelet akkor lemegy a hőfok is, ennek következménye a hirtelen fps drop is.
2018. szept. 23. 10:30
 10/11 A kérdező kommentje:
Probálkoztam, vagy ötször le fel raktam a hűtőt és mindig igazítgattam a pasztát, volt hogy az elején nyomtam még hozzá, utána meg letörölgettem egy picit, tehát volt amikor kevés volt rajta volt amikor több és úgysem volt jó, és nem tudom, hogy mit kéne még csinálni...
2018. szept. 23. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!