CPU hővezető paszta ha ki van száradva az teljesítmény béli vissza eséssel is jár? és hogy tom megnézni hogy ki van e száradva? Leszedem az oldalát és megnyomkodom xD?
Nem hiszem, hogy teljesítménycsökkenéssel járna, jól bírják a processzorok a magas hőmérsékletet is, ha meg túl magas, azt úgyis észreveszed a lefagyásokból, újraindulásokból.
Tégy fel valamilyen programot, mellyel figyelheted a hőmérsékletét (például SpeedFan, Sensors), amíg ezek nem mutatnak túl magas hőmérsékletet, az a hővezető paszta jól működik.
Ha hozzá akarsz férni, akkor pedig a ventilátort is le kell szerelned a processzorról, közte találod.
nem az a baja hogy kiszáradt, hanem az, hogy birizgálják, és tulajdonképpen száraz ragasztóként funkcionál, levegő jut a proci/paszta/borda közé.
1 GHz-es processzoroktól kezdve kötelező a paszta használata, hogy kiküszöböljék a hőt nem vezető mikrométer nagyságú légréseket a processzor/borda között
nekem is olyan procim vam :S
a clereon D sorozat még nagyon nagy radiátorszéria :D
nekem ~38-40 átlagosan...ami elég gáz, mert amilyen hűtőm van a haverom 2magosát 35 fokon tartja :D viszont az alaplap miatt nem tudom jobban pörgetni a ventit, 600-al pörög
üdv!
Én mondom ugyis a legfaszábbat. Az a proci, mindegy hogy milyen tokozású, szedd ki a gépből és tegyél bele egy pentiumot. Vagy majdnem proci árába egy nagy hűtést vegyél.
ja és alapjáraton az nagyon magas. :)
és a nagy hőhöz lehet köze annak a hővezető paszta izének? :D
ha igen akkor mit kel vele csinálnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!