Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SOS! Szerintetek hogy lenne jobb?

SOS! Szerintetek hogy lenne jobb?

Figyelt kérdés
Elöljáróban: Volt egy i5-3470 procim+alaplapom. Tesóm "sikeresen" szétszedte, ezáltal elrontva a foglalatot, illetve a processzort is. Szerintetek építsek egy új félkonfigot, vagy használtan vegyek egy 3. genes i7+lapot? Az új konfig által kéne vásárolnom DDR4 memóriákat is. AMD oldalon gondolkodom, Ryzen 7 1700+Gigabyte X370 lap+2X4Gb DDR4 2666Mhz RAM, ez így kb 120e Ft lenne. Intel oldalon megtarthatnám a DDR3 RAMokat, illetve egy i7-3770+lapot vásárolnék, használtan, ez kb 55e Ft lenne. Szerintetek érdemes rákölteni azt a +70 ezret? Ezen a héten orvosolni szeretném a problémát.

2018. szept. 18. 20:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Mire használod a gépet? Mert ha nem játszol kompetitíven, nem videózol, nem használsz virtuális gépeket, csak játszol, akkor teljesen jó lehet az Inteles megoldás. Viszont ha kell a sok szál, és az erősebb magok, akkor mindenképp megérheti a váltás.
2018. szept. 18. 21:08
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazából most még nagyrészt játszani szoktam. Egy R9 290X videokártyám van, tudom nem mai darab, de a mai napig elég szépen visz mindent. Utolsó éves gimnazista vagyok, tavaly kezdtem programozást tanulni, ezzel is szeretnék majd tovább menni (BCE-GTK, Gazdinfo). Szerinted ezen a területen hasznát tudom venni annak a +4 magnak? 2-3 éven belül mondjuk valószínűleg esedékes lesz a platform váltás, ezért sem tudom eldönteni hogy most érdeme-e többet ráköltenem.
2018. szept. 18. 21:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Az intel processzorokat nem lehet "elrontani", mert nincs lábuk ami letörhet, vagy elgörbülhet.

Ha megúszósan akarod elintézni a dolgot, akkor vegyél használtan egy alaplapot a meglévő processzorod alá és készen is vagy.

2018. szept. 19. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!