A mostani okostelefonok miért vannak úgy túlárazva?
Vagy ha nem is túlárazva, de nem lehet olcsón venni egyet, mert annak nem jó a System on Chip je ahogy olvastam, hiába van négy magos processzorja, meg egyéb hardvere, kompatibilitási hibák vannak,stb.
Korábban mondjuk ott volt a Lumia, vagy a Moto E, mostmár a Nokiákból meg a Moto E ből sem érdemes venni, mert nem ajánlják.
Mit értesz "túlárazott" alatt?
Vannak igen kedvező ár/érték arányú telefonok is most a piacon.
Mennyi a kereted?
Nem igazán venni akarok, csak meg akarom vitatni.
Pl. azt már mondták, hogy Xiaomi Redmi Note alá nem érdemes menni, de ugyanakkor azt mondta más, hogy azt sem érdemes. És az kb. 40 ezer forint körül van.
A Samsungot hallottam, hogy sokan ajánlják és annak a belépő termékei is drágák szerintem.
Jelenleg egy jobb belépő kategóriás telefon is több mint elég.
Viszont ha jó kamera kell, erős SoC, hosszú támogatás, egyéb dolgok akkor nem úszod meg olcsón.
Amúgy Lumia-k már nincsenek, a másik hogy a Moto-t megvette a Lenovo és azóta teljesen más üzletpolitikája van.
A Xiaomi-k ajánlhatók, bár egy 50K-s készüléktől nem kell várni csúcskategóriás tudást, a gond ott kezdődik hogy sokan nem kezelik helyen.(ill. ott a Pocophone F1,Mi8 meg a Mi2S is a csúcskategóriában, szóval nem lenézendő brand)
Samsung-ból pedig alap hogy S és Note, a többinél 100% hogy kapsz jobbat azért az árért.
"Negyediknek, arra meg azt mondják, hogy kapásból leveri egy nyugati processzorú okostelefon, plusz kompatibilitási hibák."
Ez egy elavult szöveg, egy 20K-s nyugati telefont földhöz fogsz vágni, de lehet hogy 50K-s is mert ott nagyrészt a brand-t fizeted meg, így a tudása eléggé elmarad.(persze a szervizháttér ami sokaknál borzalmas, a szoftveres háttér ami szintén, a marketinget stb.)
Megbízhatóságot hagyjuk, halt már le nálam N5X bootloop-ban, szóval ennyit a márkába vetett fanatizmusból.
Amíg van hülye, aki megveszi ~600,000 Ft-ért is a legújabb modellt, addig ez a tendencia nem fog változni. Ha kell, úgyis kifizeted.
Én ezért szoktam használt telefont venni, magánszemélytől. Fele annyiért megkapom, ha nem még olcsóbban, és cserébe csak annyit bukok, hogy nem én bontom ki a dobozt. Na bumm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!