Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csak azonos feszültésgű...

Csak azonos feszültésgű RAM-ok komplatibilisek egymással?

Figyelt kérdés
A laptopomban 1.35 voltos van.

2018. szept. 14. 02:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Úgy tudom hogy igen. Viszont ha a DDR szabvány egyezik akkor nem számít annyira.
2018. szept. 14. 04:56
 2/4 MGéza ***** válasza:
Egy ram többféle feszültségen is képes lehet üzemelni, a gyártó megadja, hogy adott memória adott feszültség mellett, milyen órajelre képes. Bizony, magasabb órajel legtöbbször itt is nagyobb feszültséget igényel. Ez viszont laptop memória, úgynevezett ddr3L, másfélét tehát nem érdemes venned, valószínűleg a laptopod memóriavezérlője is erre van tervezve. Ha gen 6-7 Intel processzoros a gép, akkor meg főleg nem érdemes másfélét venned.
2018. szept. 14. 05:25
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem. Csak megzavart, hogy letöltöttem a Speccy nevű programot ami elvileg mindent kiir és ott ugy irja, hogy ddr3 es 1.35V.

Holott nem ugy kellene kiirni a ddr3L? MIvel ezek azok a ddr3-as laptop ramok amik 1.35 volton működnek.

2018. szept. 14. 11:57
 4/4 MGéza ***** válasza:
Nem írja ki, nem hivatalos megnevezés. De ha annyi megy, akkor úgy nevezzük. Laptop az energiatakarékosság miatt kisebb feszt használ amennyiben lehetséges, igen.
2018. szept. 14. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!