Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működnek minden...

Miért nem működnek minden kábellel és pendriveval az előlapi USB-k?

Figyelt kérdés

Az lenne a gondom, hogy van nekem 3 pendriveom, meg egy USB hosszabbító/toldó kábelem. A 3 pendrive és a kábel is hibátlanul működik, ha a hátsó foglalatokba dugom őket, de ha az előlapi USB-be dugom őket, akkor a 3 pendrive közül kettő nem működik megfelelően. Pl. mikor nagy fájlokat szeretnék áthúzni rájuk, egyszerűen megszakad a folyamat, és a pendrive használhatatlan lesz, ki kell húzni majd vissza dugni. Egyedül a Kingston pendrive-om az, ami működik az előlapi USB-kben is, a másik kettő valamiért nem, vagy nem mindig, mert volt, mikor sikerült áthúznom nagyobb fájlokat is rájuk, de az ritka volt. De a régi és tesóm gépében is kipróbáltam a másik két pendrive-ot, és azokban a gépekben működnek hibátlanul, szóval nem értem. A USB hosszabbító kábel is működik más gépekben, arról töltöttem régi gépemnél a telefonom, de most az előlapi USB-be dugom a kábelt, akkor olyan, mintha nem érintkezne, egyfolytában elmegy a töltés, majd visszajön, de ez ilyen 1 mp-en belül vagy 4-szer. Ez lehet alaplaphiba? Ilyen hibával érdemes az új gépemet javíttatni szerintetek? Mert attól félek, hogy náluk is pont olyan pendrive meg teszt eszközök lesznek, amikkel jól működik majd az előlap USB, és ezért majd nekem kell perkálnom, amiért nem találtak hibát.

Konfig:

Asrock ab350 pro 4 alaplap

amd ryzen 5 1600 proci

gtx1050 ti 4gb oc videokari

16 gb ram

Köszi mindenkinek, aki elolvassa ezt a regényt és megpróbál segíteni!

2018. szept. 11. 08:40
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt még hozzáteszem, hogy előlapi USB-ben a játékvezérlőm, egerem hibátlanul műkődik, csak 2 pendrive-om nem, meg ez az USB toldó. Szóval totál nem értem.
2018. szept. 11. 08:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Valszleg az előlapi csatlakozó vagy meg van törve valahol, vagy nem ad le elég ampert (bár pendrivenak nem sok kell).
2018. szept. 11. 09:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Belekukkantottam a gépbe, de nem értem semmihez hozzá. Azt vettem észre, hogy a kábelek amik a felső USB portok felé vezetnek, iszonyat módon feszülnek, mert úgy van kábelezve, hogy a optikai meghajtó miatt egyszerűen feszülnek a kábellel, egy tűt nem lehetne alá dugni, annyira. Lehet emiatt van a gond? Mert akkor írok a PCX-nek, hogy hát ezt nem lehetne máshogy megoldani?
2018. szept. 11. 09:34
 4/6 A kérdező kommentje:
*feszülnek a kábelek
2018. szept. 11. 09:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Sodrott árnyékolt vezetékek?

Nekem van egy USB hosszabbítóm, kb. fél méteres, ami szinte használhatatlan, képtelenség stabil kapcsolatot kialakítani rajta. Másik (árnyékolt) kábellel minden műxik.

2018. szept. 11. 12:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Lezártam az ügyet. Az áruház, ahonnan vettem, az is azt mondta, hogy a töltőmmel lesz a bajom, hiába működik más gépekben, mégis a töltőm a ludas. Hát nem tudom, de igazából mind1 is. Van elég USB-m hátul, szóval meg tudom oldani a dolgokat :)
2018. szept. 28. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!