Probléma az egérrel, játék közben linuxon?
A legújabb Ubuntu-t raktam fel, és nagyon is meg vagyok elégedve vele, viszont van 1-2 játék amin szeretnék időnként játszani, ehhez Wine -t használok, amivel sikeresen futnak is a játékok. Viszont Van egy olyan probléma, hogy ha egyet mozdítok az egéren, azonnal befagy az egész 10 másodpercre, még a menüben is... Viszont, ha nem nyúlok az egérhez, simán tudok szaladgálni akadás nélkül a karakterrel. Kipróbáltam egy linux
kompatibilis Steam játékkal is, tehát nem a Wine a bűnös. Pontosan nem tudom, hogy mi lehet a baj, ebben szeretnék tanácsot kérni. (Probáltam másik egérrel is)
USB vagy PS2 egér? Van más USB eszközöd? Ha azt kihúzod, akkor is jelentkezik a hiba? USB Hub-ot használsz-e?
Error logot nézd még meg, hogy látsz-e benne valamit.
Én megpróbálnám másik rendszerrel is, az Ubuntu már egy jó ideje csak egyre rosszabb.
Azért is tanácsolom ezt, mert én is eljátszottam már egy hasonló tortúrát, csak nekem egér helyett a hang volt problémás.
Próbáld ki, hogy ha sokat tolsz az egéren, vagy ha csak nagyon kicsit, akkor is ugyanannyi időre fagy-e be. Azt is jó lenne tudni, hogy addig pörög-e a proci. (Lehet még hardver kompatiblitási gond, deadlock, stb.)
Nézd meg, hogy a video driver a nyílt kódú, vagy a gyári. Nálam pl. a video lejátszók fagytak be párszor, amíg át nem váltottam a gyári NVidia driver-re.
Win játék Windows alól futtatva.
Miért olyan bonyolult?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!