Hogyan tudom szabályozni a pc ventiket szabályzó nélkül?
Egyébként egyetértve a #1-es hozzászólóval: a túl hangos hűtőventilátort okozhatja - többek között:
* az elporosodott hűtőborda -> ki kell takarítani
* a csapágyas venti -> pár csepp műszerolaj csodákra képes ( [link] )
Hát... Attól függ, hogy hova vannak csatlakoztatva, meg hogy milyen vezérelhetők? (3 vagy 4 szál)
De ha nem az alaplapra csatlakoznak, akkor nem fogod megúszni a ventilátor vezérlő vásárlást, vagy építést.
Lehet kapni hozzájuk adaptert, ami lassít rajtuk. 100-200 Ft körül van darabja, szóval nem drága.
A 3 pines csatlakozó nem tartalmaz sebesség-vezérlést (a 4. pin kábele kék):
2 csatlakozó a földelés (fekete kábel) és a +12 V táp (piros, illetve 4 pinesnél sárga a vezeték), a 3. csatlakozó a fordulatszám-visszajelzés (sárga, illetve 4 pinesnél zöld a vezeték).
Azert meg ki probalok 1 valamit ami szerintem jo otlet lesz. Cpu fan 4 pines csatira dugom a rendszer hutomet ami ugye 3 pines es ugy emlekszem akk halkabb.. nos a cpu coolert 3 pinesre dugom az lehet hangosabb lesz de bar lehet h megsem mert 4 pines csatija van.. ki probalom ezt azert..
Masik dolog asus xonar dx em van es modularia tapom van amin nincs floppy csati ami kellene a hangkarihoz.. molex csati sincsen mert gondoltam veszek atalakitot es ugy megoldom. Valami otlet? Hol tudok tapomhoz venni kabeleket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!