Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom szabályozni a pc...

Hogyan tudom szabályozni a pc ventiket szabályzó nélkül?

Figyelt kérdés
Nagyon hangosak és idegesítő, valahogy szabályozni kellene, de nem akarok +költséget költeni venti szabályzóra!
2018. szept. 5. 12:34
 1/10 A kérdező kommentje:
Speed fan-t hogyan tudnom használni?
2018. szept. 5. 12:54
 2/10 anonim ***** válasza:
A ventitől is függ, hogy lehet e egyáltalán szabályozni. De ha hangos akkor annak oka van. Vagy csapágyas, vagy nem bírja lehűteni a gépet. Persze le is szabályozhatod, de aztán ne gyere azzal a kérdéssel, hogy füstöt hol lehet venni, mert kiszállt a gépből és azóta nem indul
2018. szept. 5. 12:58
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha 4 pines csatlakozóval csatlakoznak az alaplaphoz:

* [link]

akkor szoftveresen - akár a BIOS-ból, akár asztali alkalmazásból:

* [link]

Linux alatt (lmsensors):

* [link]

* [link]

notebookhoz:

* [link]

2018. szept. 5. 13:13
 4/10 anonim ***** válasza:

Egyébként egyetértve a #1-es hozzászólóval: a túl hangos hűtőventilátort okozhatja - többek között:

* az elporosodott hűtőborda -> ki kell takarítani

* a csapágyas venti -> pár csepp műszerolaj csodákra képes ( [link] )

2018. szept. 5. 13:22
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát... Attól függ, hogy hova vannak csatlakoztatva, meg hogy milyen vezérelhetők? (3 vagy 4 szál)

De ha nem az alaplapra csatlakoznak, akkor nem fogod megúszni a ventilátor vezérlő vásárlást, vagy építést.

2018. szept. 5. 14:37
 6/10 A kérdező kommentje:
1 2 napja vettem, vadi ujak, Cooler Master 3 pines csatis. Alaplaphoz van kotve. Nem ugy zajos h zorog csattog.. hanem nagyon porog a venti.. ha 4 pinesre dugom a ventit azaz a cpu fanra akk halk. De ha 3 pinesre akk nagyon hangos.
2018. szept. 5. 15:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Lehet kapni hozzájuk adaptert, ami lassít rajtuk. 100-200 Ft körül van darabja, szóval nem drága.

[link]

2018. szept. 5. 15:21
 8/10 anonim ***** válasza:
*Az lemaradt, hogy nyilván Te ne a képen látható, 4 pines verziót keresd.
2018. szept. 5. 15:22
 9/10 anonim ***** válasza:

A 3 pines csatlakozó nem tartalmaz sebesség-vezérlést (a 4. pin kábele kék):

[link]

2 csatlakozó a földelés (fekete kábel) és a +12 V táp (piros, illetve 4 pinesnél sárga a vezeték), a 3. csatlakozó a fordulatszám-visszajelzés (sárga, illetve 4 pinesnél zöld a vezeték).

2018. szept. 5. 15:27
 10/10 A kérdező kommentje:

Azert meg ki probalok 1 valamit ami szerintem jo otlet lesz. Cpu fan 4 pines csatira dugom a rendszer hutomet ami ugye 3 pines es ugy emlekszem akk halkabb.. nos a cpu coolert 3 pinesre dugom az lehet hangosabb lesz de bar lehet h megsem mert 4 pines csatija van.. ki probalom ezt azert..

Masik dolog asus xonar dx em van es modularia tapom van amin nincs floppy csati ami kellene a hangkarihoz.. molex csati sincsen mert gondoltam veszek atalakitot es ugy megoldom. Valami otlet? Hol tudok tapomhoz venni kabeleket?

2018. szept. 5. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!