Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt hogyan lehetne megoldani?...

Ezt hogyan lehetne megoldani? (Wifi antenna)

Figyelt kérdés

Ha én vennék egy ilyen wifi antennát ( [link] ), de nincs olyan routerem amihez csatlakoztatni lehetne (meg kábel se), akkor hogyan jönne ki a legolcsóbban úgy, hogy a számítógépemmel fogni tudjam a wifit amit az antenna vesz? Esetleg van olyan megoldás, hogy a pc-m még ad wifit a telefonomnak is, hogy azzal is használhassam, de közben a gépen is menjen? Bocsi nem nagyon értek az ilyenekhez.

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. aug. 29. 23:34
 1/10 ThodEE GoD ***** válasza:

Ez csak egy antenna, ehhez kell még legalább egy "TP-Link Archer T2UH AC600" vagy hasonló amin cserélhető az antenna, ha szerencséd van és van a közelben nyílt wifi hálózat és tudsz rá csatlakozni akkor a gépen lesz kapcsolat de ezt megosztani a telefonra is már elég körülményes.

Szerintem csak idegeskedés és szívás lesz ezzel, inkább tűnik pénz kidobásnak mint hasznos ötletnek!

2018. aug. 29. 23:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát nekünk elég jó lenne, mivel ahol mi lakunk nincs lehetőség vezetékes netre, de a másik utcában van egy wifi (upc wi free) aminek tudom a jelszavát, azt használnám. Akkor elég egy kábel meg egy cserélhető antennás router és meg is vagyok? Minden router képes wifit fogni és adni a pc-be?
2018. aug. 29. 23:45
 3/10 ThodEE GoD ***** válasza:

Amit írtam az nem router hanem egy USBs vevő és ez csak annak a gépnek ad jelet amibe be van dugva.

Eltudok még képzelni egy olyant ha már a routert emlegeted hogy bridge módban ( [link] ) egy routert ha be tudsz állítani akkor wifin venné a jelet és kábelen tudná tovább osztani, nohh ilyent még sose próbáltam szerintem próbáld meg PH-n ( [link] ) , nálam sokkal tapasztaltabbak tudnak segíteni ;)

2018. aug. 30. 00:05
 4/10 anonim ***** válasza:
ciscot elvegeztem de ilyet, kb mintha kipugobol menne a benzin a motorba, és ezis kb ua fog mukodni, mukodik de jah
2018. aug. 30. 00:18
 5/10 anonim ***** válasza:
*kipufogobol
2018. aug. 30. 00:18
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Ja bocs hirtelen azt hittem routert írtál.

Tehát ha megveszem ezeket:

[link]

+

[link]

+

[link]

Akkor bedugom a gépbe usb-vel a stick-et, az antennáját leveszem (azt írják levehető) rádugom a kábel rp-sma végét oda ahonnan levettem, az antennát kiteszen az ablakba, arra rádugom az n csatlakozós végét, bekapcsolom a gépet, bejelentkezek a wifibe és kész is a netem? Az antenna elég lesz a 100 méterre lévő wifi-hez, ha nincs semmi sem útjában a jelnek kb. 2 méteres körzetben? Azt írják 500 méter a hatótáv. A válaszidő mennyire lesz nagy körülbelül?

2018. aug. 30. 01:12
 7/10 anonim ***** válasza:

Ezt az antennát hanyagolnám.

920 mm átmérő az majd egy méter! Ennek ellenére csak 8 dBi nyereség - arra még egy nagyobb botantenna is képes - egy normális 650 mm átmérőjű parabola 24 dBi nyereségű: [link]

Itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

már leírtam, mi kellene hozzá. És nem csak "az antennát kiteszen az ablakba": fel kell rakni magasra, mert az alacsony magasságban a két antenna között létrejövő úgynevezett Fresnel-zóna szépen bele fog állni a földbe (illetve árnyékolni fogja az átmenő forgalom) - ami csak jelerősség-csökkenést, lassulást, és idegeskedést okoz.

2018. aug. 30. 01:38
 8/10 A kérdező kommentje:

Értem akkor kiteszem a tetőre :D És ez az antenna nem lenne jó nekem? (Csak mert olcsóbb :D)

[link]

Ez fogja a wifi-t? És akkor bedughatom ebbe a kis usb stick-be ugye?

2018. aug. 30. 01:52
 9/10 A kérdező kommentje:

Ez nem olyan, hogy 2 kell belőle és egymásnak adják a jelet? Wlan antennaként van írva. Nekem kifejezetten wifi antenna kéne.

Most még ezt is néztem ez jó lehet?

[link]

Azt írja "jelsugárzási szög" akkor ez most csak sugározza a wifit vagy lehet vele fogni is?

2018. aug. 30. 02:02
 10/10 anonim ***** válasza:

#8, #9: Ezek csak antennák. Arra szolgálnak hogy befogják, "erősítsék", és az eszköz számára megfelelő elektromos jellé alakítsák az elektromágneses sugárzást - illetve vice-versa: az elektromos jelet elektromágneses sugárzássá.

Ehhez szükséged lesz valamilyen aktív eszközre: elérési pontra (access point, AP), USB-s stickre, bővítőkártyára.

Azért javasoltam a kültéri, antennával egybeépített AP-t, mert ha jót akarsz magadnak, akkor a 100 m áthidalása érdekében magasra (sík terep esetén is legalább 2-3 méter) kell rakni az antennát/az eszközt. Ha magasra rakod, az hosszú kábelezést igényel. Ha csak antennát helyezel ki azt koaxiális kábellel kötöd össze az eszközzel. A hosszú koaxiális kábelezés meg veszteséges, jelerősség-csökkenést eredményez. A kültéri AP-t viszont csavart érpáron keresztül kötöd össze a géppel/a helyi hálózattal - annak maximális távolsága 100 méter.

Másrészt azért javasoltam párban, mert ha mindkét irányított antennás cucc a tetőn van, az biztosabb vételt jelent - míg egy kis botantennás, ablak/fal mögött levő "routerecske" vétele nem annyira stabil.

2018. aug. 30. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!