Ezt hogyan lehetne megoldani? (Wifi antenna)
Ha én vennék egy ilyen wifi antennát ( [link] ), de nincs olyan routerem amihez csatlakoztatni lehetne (meg kábel se), akkor hogyan jönne ki a legolcsóbban úgy, hogy a számítógépemmel fogni tudjam a wifit amit az antenna vesz? Esetleg van olyan megoldás, hogy a pc-m még ad wifit a telefonomnak is, hogy azzal is használhassam, de közben a gépen is menjen? Bocsi nem nagyon értek az ilyenekhez.
A válaszokat előre is köszönöm!
Ez csak egy antenna, ehhez kell még legalább egy "TP-Link Archer T2UH AC600" vagy hasonló amin cserélhető az antenna, ha szerencséd van és van a közelben nyílt wifi hálózat és tudsz rá csatlakozni akkor a gépen lesz kapcsolat de ezt megosztani a telefonra is már elég körülményes.
Szerintem csak idegeskedés és szívás lesz ezzel, inkább tűnik pénz kidobásnak mint hasznos ötletnek!
Amit írtam az nem router hanem egy USBs vevő és ez csak annak a gépnek ad jelet amibe be van dugva.
Eltudok még képzelni egy olyant ha már a routert emlegeted hogy bridge módban ( [link] ) egy routert ha be tudsz állítani akkor wifin venné a jelet és kábelen tudná tovább osztani, nohh ilyent még sose próbáltam szerintem próbáld meg PH-n ( [link] ) , nálam sokkal tapasztaltabbak tudnak segíteni ;)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ja bocs hirtelen azt hittem routert írtál.
Tehát ha megveszem ezeket:
+
+
Akkor bedugom a gépbe usb-vel a stick-et, az antennáját leveszem (azt írják levehető) rádugom a kábel rp-sma végét oda ahonnan levettem, az antennát kiteszen az ablakba, arra rádugom az n csatlakozós végét, bekapcsolom a gépet, bejelentkezek a wifibe és kész is a netem? Az antenna elég lesz a 100 méterre lévő wifi-hez, ha nincs semmi sem útjában a jelnek kb. 2 méteres körzetben? Azt írják 500 méter a hatótáv. A válaszidő mennyire lesz nagy körülbelül?
Ezt az antennát hanyagolnám.
920 mm átmérő az majd egy méter! Ennek ellenére csak 8 dBi nyereség - arra még egy nagyobb botantenna is képes - egy normális 650 mm átmérőjű parabola 24 dBi nyereségű: [link]
Itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
már leírtam, mi kellene hozzá. És nem csak "az antennát kiteszen az ablakba": fel kell rakni magasra, mert az alacsony magasságban a két antenna között létrejövő úgynevezett Fresnel-zóna szépen bele fog állni a földbe (illetve árnyékolni fogja az átmenő forgalom) - ami csak jelerősség-csökkenést, lassulást, és idegeskedést okoz.
Értem akkor kiteszem a tetőre :D És ez az antenna nem lenne jó nekem? (Csak mert olcsóbb :D)
Ez fogja a wifi-t? És akkor bedughatom ebbe a kis usb stick-be ugye?
Ez nem olyan, hogy 2 kell belőle és egymásnak adják a jelet? Wlan antennaként van írva. Nekem kifejezetten wifi antenna kéne.
Most még ezt is néztem ez jó lehet?
Azt írja "jelsugárzási szög" akkor ez most csak sugározza a wifit vagy lehet vele fogni is?
#8, #9: Ezek csak antennák. Arra szolgálnak hogy befogják, "erősítsék", és az eszköz számára megfelelő elektromos jellé alakítsák az elektromágneses sugárzást - illetve vice-versa: az elektromos jelet elektromágneses sugárzássá.
Ehhez szükséged lesz valamilyen aktív eszközre: elérési pontra (access point, AP), USB-s stickre, bővítőkártyára.
Azért javasoltam a kültéri, antennával egybeépített AP-t, mert ha jót akarsz magadnak, akkor a 100 m áthidalása érdekében magasra (sík terep esetén is legalább 2-3 méter) kell rakni az antennát/az eszközt. Ha magasra rakod, az hosszú kábelezést igényel. Ha csak antennát helyezel ki azt koaxiális kábellel kötöd össze az eszközzel. A hosszú koaxiális kábelezés meg veszteséges, jelerősség-csökkenést eredményez. A kültéri AP-t viszont csavart érpáron keresztül kötöd össze a géppel/a helyi hálózattal - annak maximális távolsága 100 méter.
Másrészt azért javasoltam párban, mert ha mindkét irányított antennás cucc a tetőn van, az biztosabb vételt jelent - míg egy kis botantennás, ablak/fal mögött levő "routerecske" vétele nem annyira stabil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!