Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GTX 1080 gyenge teljesítmény?

GTX 1080 gyenge teljesítmény?

Figyelt kérdés

Most vettem egy új számítógépet és nagyon örültem hogy "húde király, milyen erős cuccok vannak benne" de ezt valahogyan nem tolerálja a gépem és fele annyi FPS-t produkál mint amit a benchmarkokban szokott...

A videókártyám pontos típusa "Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming"

Többi cucc a gépben ami számíthat:

-I7 8700 3.2Ghz

-16GB 3000Mhz DDR4

+Windows 10

Pl Rainbow six siegeben a gyereknek közel 200 FPS-e van nekem meg ilyen max 95... és nem egy benchmarkot néztem meg hanem vagy huszat és ezért nem lehet elmondani hogy "manipulálták a felvételt" meg OC sem lehet mivel az nem ad több mint 2x-es teljesítményt...

Overwatch is 120FPS nekem míg másoknak 140-160FPS

Forza horizonban meg nekem 60 és ott meg ilyen 80-90FPS

És igen, próbáltam hasonló setupos benchmarkokat nézni és nagyjából csak abban tértek el hogy nem 8700 hanem 8700k vagy 7700k

és nem 3000mhz a ramjuk hanem 2400mhz

Kicsit be vagyok rezelve hogy el van romolva valami mivel egy évig gyűjtöttem és dolgoztam ezért a gépért...

pls HELP!

Bocs hogy ilyen stílusban írtam csak aggódok a masináért + nem értek annyira hozzá (kb csak annyira értek ezekhez hogy ez jobb ennél és ez meg az mennyibe kerül).

2018. aug. 29. 23:11
 1/5 A kérdező kommentje:
+ infó hogy a játékbeállítások is ugyan olyanok voltak (ki voltak maxolva)
2018. aug. 29. 23:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Soha ne azt nézd, másnak mennyivel megy, mert hiába egyeznek az alkatrészek, ha a szoftver, a felhasználói szokások, a légkör, stb. meg nem.

Mindemellett némelyik eltérés gyanús, de inkább szoftveres hiba lesz. Hardver terén okozhat gondot a VGA tápellátása, ami ezen a kártyán összesen 1 db 8 pines csatlakozó, míg a megszokott inkább a 6+8 pin. Aztán lehet túlmelegedés, vagy rossz minőségű táp is az oka. Na de a szoftveres oldal.

Mindenek előtt tedd fel a legfrissebb BIOS-t. Rakj fel egy teljesen új Windowst, szedd hozzá össze MAGAD a drivereket a GYÁRTÓK oldaláról, majd jöhetnek a programok. Ne használj semmilyen "teljesítményjavítót", többet ártanak mint használnak. Egyetlen program ajánlott, az pedig a CCleaner. Ez kitakarít neked mindent, ami nem kell. Továbbá még ott az Autoruns, és a Windows beépített cuccai (services.msc, stb...).

Ha ezek közül semmi nem oldja meg a gondot, akkor ott valami mégis más a többihez képest.

2018. aug. 29. 23:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Milyen tápod van?
2018. aug. 30. 02:30
 4/5 A kérdező kommentje:

Chieftec 700W GPS-700-A8 táp 12cm v.BOX

És szerintem a legújabb cuccok vannak rajta mivel ismerősöm rakta össze és ő telepített rá mindent és azokból is a legújabbat.

2018. aug. 30. 23:37
 5/5 Leventeee4567 válasza:

Szia. Ha még nem oldódott meg mindenképpen nézz egy hőfokot játék közben.

Ajánlom a CAM programot az NZXT-től(még akkor is ha nincs semmi NZXT cuccod nekem sincs)Egyik legjobb program!

2018. nov. 25. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!