Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nincs tárhelyem? Mi...

Miért nincs tárhelyem? Mi foglalja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

idegesít már egy ideje hogy nem töltök le az ég világon semmit az SSD-re ami 120GB-os... 110-et ír.. és a windows 22GB-t foglal, a Program files 10, az x86 15GB-ot.. ez így 47GB.. van még pár cucc a gépen így összesen 65GB-t hely le van foglalva a gépen... viszont az SSD 110GB-os... erre meg 110.. ja már nem... 104MB helyem van.. és folyton el fogy pedig nem csinálok semmit.. elöbb is találtam valamit ami nekem már nem kellett 2GB.. le töröltem... 3 nap el telt.. megint 100MB helyem van, kicsit tisztittom úgy van 100MB.. mert amúgy 1.4MB helyem volt.... még is mi az, amitől elfogyhat a hely csak úgy magátol?????

2018. aug. 29. 16:41
1 2
 11/16 anonim válasza:

Tudom hogy múlt havi a kérdés, de azért szeretnék válaszolni.

Rendszervédelem be van kapcsolva? Mert az azon lévő cuccok is sok helyet tudnak foglalni. Illetve a virtuális meghajtó: - alapértelmezett állapotban ez a dolog hajlandó több tíz gigát lefoglalni a lemezről, én mindig manuálisan felügyelem ezeket, a windows update is le van kapcsolva illetve tiltva, csak a számomra fontos javításokat telepítettem vele felhasználói beavatkozással (ServicePack 1 frissítés) aztán meg nem hagytam hogy velem baccakodjon. Be kell állítani hogy kérdezzen rá a letöltésre és a telepítésre is, csak keresés legyen engedélyezett, mert ritkán van hogy bizonyos folyamat újra aktiválja, hiába tiltottad le, viszont ha aktiválódik is, legalább megvárja hogy reagálj rá, mielőtt bármit is csinálna a rendszerrel.

Megoldódott a helyzet amúgy? Mert szeretek okulni.

2018. okt. 12. 14:26
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát még mindig nem, 16,5GB sikerült kicsikarnom, erre már 9.8GB hely van pedig az ég világon nem töltöttem le semmit, a Rendszer védelem ki van kapcsolva, virtuális meghajtó nincs, Windows Update ki van kapcsolva habár még is szokott update-t dobni néha, pl most azt írja hogy indítsam újra a gépet mert jött egy update, ez kb honaponta
2018. okt. 13. 10:47
 13/16 anonim válasza:

Virtuális memória, nem meghajtó. Rosszul fogalmaztam.

(Vezérlőpult > Spec. Rendszerbeállítások > Speciális > Teljesítmény > Speciális > Virt. Memória)

A feladatkezelőben a szolgáltatások fülnél azért nézd meg a Widows Update-t, illetve a biztonsági központban be tudod állítani hogy szabad e letölteni neki bármit.

Biztos vagyok benne hogy a windows cseszik ki magával, ami mindig a szokása volt és lesz is. :/

2018. okt. 13. 14:28
 14/16 A kérdező kommentje:
Az egész windows-om angol de sikerült lefordítanom és minden meg van, ki lett kapcsolva a services-nél a windows update.... már csak annyit szeretnék tudni hogy, hogy tudom visszahozni azt a 64GB kb ami csak úgy eltünt :/
2018. okt. 13. 15:11
 15/16 anonim válasza:

Szerintem rakasd újra egy hozzáértővel (lehetőleg magyar verziót) és kérd meg hogy csinálja meg a fent említetteket én a saját módszereimmel megtudom előzni az instabilitást meg a helyfoglalást hogy közben erős maradjon a rendszer, illetve fölös cuccoktól mindig megtisztítom (mint például a minta anyagoktól - képek, videók, satöbbi) segédprogrammal, de többet nem tudok mondani. Annyit esetleg elárulok hogy én WiseCare365-tel tisztítok először, utána meg CCleaner-rel tartom karban a rendszert, bár neked még a felhasználó létre is meg kell érned ahogy elnézem, ezért nem merek annyi mindent tanácsolni, mert még jobban elcseszed azt a szemétkupacot a gépeden :D

Tanuld meg hogy a megelőzés a fontos mindig, utólag van hogy lehetetlen korrigálni ilyen számteches cuccokat.

2018. okt. 13. 18:21
 16/16 A kérdező kommentje:
#15 válaszoló, Informatikai szakon tanulok és elég jó is vagyok belőle a kérdés csak annyi volt hogy miért tűnik el és hogy tudom vissza hozni a tárhelyet mert suliba nem tanították még, és otthon nem foglalkoztam még ilyennel...
2018. okt. 13. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!