Új tápot szeretnék venni, de nem tudom melyik lenne jobb, biztosabb. Melyik lenne a megfelelő? Konfig lejjebb.
MSI GTX 1060 6gb
Ryzen 5 2600
8gb ddr4 ram
-be quiet! pure power 10 400w silver
-vagy Chieftec Smart 700W?
-esetleg más 15 ezer ft környékén?
* AMD Ryzen 5 2600: 65 W ( [link] )
* Nvidia GTX 1060: 120 W ( [link] )
ez összesen 185 W. Merevlemezzel, hűtéssel, egyebekkel mindösszesen kb 250 W-ba belefér. egy minőségi 350-400 W-os táp elegendő hozzá, felesleges a 700 W.
A Chieftec Smart ezen teszt szerint:
* [link]
bár olcsó, de az olcsóságnak megvan a hátulütője: kevésbé minőségi alkatrészek kerülnek bele. Ráadásként csak 80+ Bronze hatékonyságú táp, míg a Pure power 10 már eggyel nagyobb kategóriát céloz meg.
"Nem lenne kevés az a 400w?"
Nem.
Bőven elég, levezettem. A maximum TDP-t (ami a tervezett hőleadás egyébként is) átlag használat esetén sosem fogod elérni, ráadásként rá szoktam számolni 100 W-tot biztonsági tartalékként.
"450w-os tápja volt, kiégett a videó kari, ez hogy lehet?"
Ha Vargáné és társa, Codegen vagy valami hasonló jellegű tápegysége volt, amiben hiányoztak az alapvető védelmek, akkor nem csoda.
Így van.
A pure power 10 széria megfelelő belsővel rendelkezik, ha egész véletlenül le is füstölne(aminek borzasztó kevés az esélye), akkor biztos nem vinné magával a többi hardvert.
Pontosan ez miatt ugyanannyi elvi lényege van a nagyobb wattnak, mint a megapixelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!