Milyen megbízható memóriatesztelő van, vagy máshogy, amivel 8 gb RAM-ot tudok tesztelni?
Van két laptopom, egyik Satellite 660-as 6 GB-os, Ubuntus, amit az Ubuntu Boot menüjéből gond nélkül tudok tesztelni a memóriateszttel.
A másik egy Fujitsu LH532, amiben 8 GB RAM és Windows van.
Sajna nem sikerült olyan ubuntu telepítő pendrive-ot készítenem, ami az újabb gépen futtathatnék live üzemmódban, hogy a memóriatesztet lefuttassam, pedig ez lenne a legegyszerűbb. Próbálkoztam azzal, hogy a 4 GB-os kártyát kicseréltem, hogy úgy teszteljem az ubuntus gépen, de max 0-3 másodperc után leállt a teszt.
Pedig nagyon hibás szerintem nem lehet, hiszen gond nélkül megy a Win. Igaz, SSD-re cseréltem a HDD-t, és lehet, hogy minden lapozófájlban, vagy miben történik, de nem értek ehhez, lehet, hogy baromság.
Hogyan teszteljem ezeket a kártyákat?
Memtest86+. Önállóan kiírható egy pendrivera és bootolható.
Itt a link: [link]
Neked az kell, hogy image for creating bootable usb.
hogyan tudok pendrivra írni bootolható fájlt? Azt tudom, hogy a régi biososra más kell, mint az újabb akármilyenesre, és ez is gond volt: míg a régi gépen elindult a telepítő, az új gépen valami hibát jelzett. milyen programmal csináljam, és milyen beállítással?
Az lenne a legszuperebb, ha ez a program ubuntus lenne, és elárulnád, hogyan telepítsem azt. Annyira nem konyítok hozzá.
Köszi
A memtest86-ot a win32diskimager nevű programmal kiírhatod egy pendrivera. Linux alól az etcher nevű programot tudod használni.
Az ubuntus részben így látatlatlanban nem tudok segíteni. Milyen hibát dobott, mit írt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!