Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ilyen drágák a ramok?

Miért ilyen drágák a ramok?

Figyelt kérdés
50 ezer forint körül vannak a 16 gigás DDR4 kitek, ez normális?
2018. aug. 22. 20:33
 1/3 anonim ***** válasza:
nem,nem normális. Ez azért van mert a ram alapvető minden gépbe főleg a DDR4 így ebből könnyen profithoz juthatnak mert ramot ígyis úgyis venned kell.
2018. aug. 22. 20:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem nem normális, manapság egy CPU-t és egy alaplapot olcsóbban be tudsz szerezni mint memóriát..

Ez főként a DDR4-re váltás miatt történt meg, mivel láthatjuk hogy a megjelenő CPU-k DDR4-et támogat, magasabb mhz stb, teljesítmény..

- Ha adott a lehetőség, akkor inkább vegyél használtan, ha nagy a különbség a használt piac és a bolt eladó között.

2018. aug. 23. 00:58
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
A számtech biznisz már csak ilyen. Orbánék mindig felemelnek valami komponenst, hol a RAM-ot, hogy a videókártyát, pár éve a HDD ára volt az egekben, csak arra már a fene se emlékszik. A DDR4-re váltás nem értem miért indokolná a drasztikus áremelkedést? Mikor DDR2-ről váltottunk DDR3-ra akkor se volt ekkora áremelkedés. Én tudom, hisz öreg vagyok.
2018. aug. 23. 03:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!