Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplapom képes e a cpu...

Alaplapom képes e a cpu ventit dc kottrolállni?

Figyelt kérdés
Alaplapom : P8h61m pro Cm6630-8 dp_mb képet meg semmit bem találtam róla előre összerakott asus gépből van. Tudom mi a 3 és a 4 pin között a külömbség elég sokat olvastam a témában de azt nemtudom hogy az alaplapon hogyan tudom szabályozni a cpu ventit ma vettem egy cpu hűtőt: [link] és fojatam 2200on pörög a venti ami bár halk de max fordulaton azért csak ne mennyen szerintem meg icsit zavar is. Néztem bios-ban és nekem csak annyi van hogy cpu q-fan controll és chassic q-fan cotroll asszem de ahogy láttam más tudta állítani hogy pwm vagy dc vezérlést kapjon a ventu meg a min fordulatszámot is ha jól emlékszem ha valaki tudja a megoldást kérem ségitsen az érdekelne hogy tudom e eggxáltani szabályozni ezzel az alaplappal vagy valami program segítségével és ha igen akkor hogyan?
2018. aug. 21. 18:31
 1/2 Gábor_79 ***** válasza:
Ilyen Asus lapod van? [link] A processzor hűtő ventilátora, mint valószínű láthattad 3 pines. Tehát nem a CPU fan kivezetésre kell csatlakoztatni, hanem az egy Chassis fan feliratúra, amiből elvileg kettő is van azon az alaplapon. Az akkori Asus lapok már tudták szabályozni feszültség alapon azokat a ventilátorokat. Az alaplap közepén a gombelemtől balra van egy megfelelő csatlakozás. A biosban a "chassic q-fan cotroll" -t keresd, miután csatlakoztattad.
2018. aug. 21. 19:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Valahogy így néz ki az alaplapom : [link] . Akkor csak annyi a probléma hogy rosszhelyre dugtam a 3 pint? Majd holnap kipróbálom mivel használtam vettem a hűtőt átakarom takaritani meg valami normális minőségü pasztát akarok még bele venni .
2018. aug. 21. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!