Melyik videókártya lenne jobb?
Maga a GPU ugyanaz, ergo a teljesítmény is ugyanaz alap esetben. Viszont ahogy elnézem, a drágább verzióban többa stream processzorok száma, de kevesebb az órajel.
Források: [link] - először is a gyártó hivatalos oldala.
[link] - itt a kettő modell közötti konkrét különbségekről van szó, bár sajnos azt nem találtam meg, hogy teljesítményben ez mennyit jelent.
[link] - "indepth" leírás, bár ez a cikk elsősorban az előző (RX4xx) és a mostani generáció közötti különbségekről beszél. Ha nincs kedved, ne olvasd el, illetve ha van is kedved csak az első oldalt érdemes annak a Polaris 10-el kapcsolatos hivatkozásával együtt, max még a 2. oldalt.
Ja, amúgy a drágább RX550 Polaris 21 architektúrát használ, ez majdnem lemaradt. Szerintem teljesítményben összességében nagyon kevés különbség van, legalábbis kb. 10 000Ft felárat egyáltalán nem ér meg. Egyébként hamar meglehet guglizni, igaz, én telóról már vagy a 20. perce szuttyogtam mire ezt megírtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!