Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy HD6950 mennyire bottleneck...

3 napos mákos lecsó kérdése:

Egy HD6950 mennyire bottleneckelne egy Ryzen 1800X-et?

Figyelt kérdés

Én januárban a Meltdown és a Spectre miatt, az Intel-es gépemet (lásd itt.: [link] ) Lecseréltem egy kicsit erősebb AMD-re (lásd itt.: [link] )

Én ma már alig játszom talán heti 1-2 CS:GO meccset, de lehet főként ez ösztönöz a váltásra. Az új 3D GUI-val már alig megy 60FPS fölé (pedig januárban nem láttam 120 alatt futni a játékot). Ezért szeretnék processzort fejleszteni, egyértelműen ez a szűk keresztmetszet(míg a cpu 100%-on dolgozik addig a VGA 30-40%-on tengődik).

Tehát mennyire Bottleneckelné a Ryzen 1800X-et ez a HD6950?

2018. aug. 13. 14:12
 1/6 Denes999x ***** válasza:
Lehet, hogy CS:GO alatt így kiegyenlítődne a dolog, de máshol nagyon.
2018. aug. 16. 13:26
 2/6 anonim ***** válasza:

A Source Engine nagy CPU "zabáló" motor, ez azt jelenti hogy elég ha csak a CPU-ból táplálkozik és így a GPU háttérbe szorul, jel esetben a HD 6950.

Más játékban persze limit lenne, ezért célszerü lenne lecserélni majd a HD 6950-t..

2018. aug. 16. 17:58
 3/6 A kérdező kommentje:
A legtöbb online játék gépigénye tényleg évről-évre növekszik vagy én vagyok dilinyós?
2018. aug. 19. 00:11
 4/6 Denes999x ***** válasza:
Tényleg növekszik, lásd a WoW-ot például. Folyamatosan fejlesztik a grafikát, új dilgokat adnak hozzá.
2018. aug. 19. 08:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Esetleg használ valaki hasonló számítógépet ahhol szakadék van a processzor és a videókártya között?
2018. aug. 26. 15:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Végül nem 1800X hanem 1600X lett...

A processzort nincs játék ami ilyen kártya mellett megfogna. De hát nem is játszok igazából.

Ami érdekes, hogy nagyobb C# kódoknál megfekteti a gépet a Visual Studio. :/

2019. jan. 26. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!