Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől laggol be egy idő után...

Mitől laggol be egy idő után a Forza Horizon 3 Gamer PC-n?

Figyelt kérdés

Config:

Intel Core i5 7400

Gigabyte GTX 1060 6gb gddr5 192bit

Samsung 1x8gb ddr4 2400mhz

A játék ultrán megy 50-60 fps között.

Mikor elinditom még normálisan megy, aztán játszok vele 5 percet és elkezd be akadni 1-2 másodpercre. Ahogy telik az idő, egyre gyakrabban csinálja és kb 20 perc után játszhatatlan. Ha újraindítom akkor megint jó egy ideig.

Próbáltam játszani a beállításokkal, lowon, 1366x768-ra is levettem és ugyan azt produkálja. Más játékokkal nincs gondom, szinte mindent visz ultrán grafikán. Próbáltam eredetivel és crackeltet is és ugyan az a hiba minda 2-nél.

Mi lehet a probléma?

Remélem hogy FH4-nél nem fog előjönni mert meg akarom majd venni.

2018. aug. 9. 16:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem az a gyanúm, hogy valamelyik komponens túlmelegszik a játék futtatása közben és nem tudja kihasználni az erejét (a magas hőmérséklet automatikusan teljesítményvesztéssel jár) Azt ajánlom, hogy MSI Afterburnerrel játékon belül ellenőrizd a Komponensek hőfokát és annak megfelelően cselekedj. Így látatlanban a Processzorra gyanakszom, Gyári hűtő van rajta ill. mikor volt újrapasztázva?
2018. aug. 9. 17:21
 2/7 A kérdező kommentje:

A feladatkezelő szerint a lemezt és memóriát használja 100%osan.

Más játéknál nem produkálja csak a forza horizon 3 és motorsport 7.

Nem rég vettem a gépet, paszta rendben van

2018. aug. 9. 17:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Lowon és ultrán is ezt produkálja, nem hiszem hogy melegedés lenne az oka
2018. aug. 9. 17:40
 4/7 szántóvető ***** válasza:
8 giga ram már kevés úgyhogy duplázd meg.ettől függetlenül megleshetnéd a hőfokokat mikor elkezd akadni.
2018. aug. 9. 17:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Vegyél bele még egy 8 gigás ram modult és jó lesz.
2018. aug. 9. 18:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Leteszteltem MSI Afterburnerrel. Medium grafikán most csak olyan 25 perc után kezdett el ledroppolni. A CPU max hőmérséklete 61 fok, 3,3 ghz, 75-95% között ingadozott.

A videókártya is 60 fok körül volt, kb 60-80%-ot használt. Eleinte 7700 volt a ram fogyasztása, és miután felment 7980 ami a maximum volt, elkezdett néha szaggatni, szóval lehet hogy ez a gond. Utánna a mediumról beállitottam ultrára és átlag 60 fps megmaradt, de ritkábban droppolt le. Most már nem értem mi történik :)) Utánna megnyitottottam a youtube-ot, betettem egy zenét. Ez 400mb ramot evett meg egy kis procit. Igy már a proci és a ram 100%-os lett. Elkezdett még gyakrabban droppolni a játék. Kiléptem a böngészőböl, megmaradtak a droppok, de kb 75 százalékot használt csak a prociból és videókártyából, a ramból pedig 7000-at.

Mit tegyek? :/

Kérjek kölcsön valakitől ramot, és próbáljam meg úgy? Tehetek bele ugyancsak ddr4-est de más gyártótól, más mhz?

2018. aug. 9. 20:03
 7/7 A kérdező kommentje:

Update:

Sikerült megoldani a problémát.

Valami a rammal van.

Amig el nem éri a 8gb használatot a játék tökéletesen fut 60fps-el ultrán.

Úgy orvosoltam a problémát hogy kikapcsolatam a lapozást és a legszebb megjelenésről áttálítottam a legjobb (speciális rendszerbeállítások) teljesítményre.

De igy is ha játék közben letálcázok és megnyitom a böngészőt, visszazárom akkor visszajön az akadás. Szóval mikor ezzel játszok akkor nem nagyon ajálott mást megnyitni. Valószínűleg egy ram update ezt is orvosolni fogja :)

2018. aug. 9. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!