A 144 Hz-es Monitor jó választás lehet?
Épp Monitor vásárlás előtt állok, de kétségeim vannak.
A gépem:
- Intel Core i5-8400
- Geforce GTX 1080
- 16GB Ram
Első sorban az ultrawide "LG 29UM69G" monitor érdekelne, ez az "A" terv. (29col/75Hz)
Az egyik haveromnak egy sokkal kisebb ultrawide monitora van, a legolcsóbb "LG 25UM58-P" (25col/60Hz), ő informatikus, tőle úgy hallottam, hogy az ilyen kis mezei gamereknek mint mi, a 60 Hz elég egy monitortól, mivel az FPS és a HZ össze vannak kötve, ha a gép meg tud jeleníteni egy játékon 60 FPS-t, a monitor csak annyi képkockát "enged látni".
Ami viszont engem aggaszt, és emiatt van itt ez a kérdés, hogy azt is mondta, hogy a 144 Hz-es monitornak semmi értelme, ha a gép nem viszi minimum stabil 144 FPS-el a játékot, mert "kiég a szemem" annyira "gyötrő és csúnya látvány" jelenik majd meg a képernyőn.
Ezzel a setuppal ahogy nézem, a mai AAA játékok legjobb esetben is 90-100 FPS-re rúgnak. A 144 Hz-es monitorhoz pedig úgy hallottam, hogy legalább 2 1080 TI kell, hogy fixen okozza a szemorgazmust.
Tehát ha valaki felvilágosítana, hogy hogy is van ez a dolog, azt megköszönném!
Pont erre találták ki a FreeSync -et (AMD oldalon) és a G-Sync -et (Nvidia oldalon). Ezekkel gyakorlatilag a monitor Hz érték az FPS számhoz "igazodik".
Egyébként a 144 Hz -es monitort sem kötelező 144 Hz -en használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!