Mac vagy Windows?
Sziasztok.
Videóvágásra keresek laptopot mert úgy alakult hogy utaznom kell sokat, és oda nem vihetem az asztali gépemet. Premiert használok, nem is szeretnék váltani. Olvasgattam, meg ismerősi körömben hallottam hogy a macbookok sokszor a windowsos erőgépeket is lenyomják ugyanannál a műveletnél. Ez igaz? Ennyit érne az optimalizáltság?
Az új 13-as 4 magos macbookok nagyon tetszenek, de pl az xps-ek is hasonló kategóriában. Szeretem a windows-t, viszont félek hogy egy laptopnál nagyon döcögni fog a szoftver. Ezért gondoltam a mac-et mint alternatívák.
Elsősorban személyes tapasztalatokat várok, ha lehet nem elfogultan egyik irányba sem :) köszi
Azért mert venni kell egy erős notebookot pl ezzel a procival:
És nem spórolós és vékony Macbookot amiben főleg csak "U" kategóriás procik vannak hogy az akkuval sokáig bírják.
Köszönöm a válaszokat,
Mint mondtam nem szeretnék váltani szoftvert, macen mennyire megy jól a premier? Hasonlóan mint a final cut?
Tudom hogy vannak laptopban is csúcshardverek, de nem szeretnék egy 3-4kg-os döggel mászkálni, max 2kgra gondoltam. Meg gondolom ilyen vékony könnyű gépekben nem is jó a hűtés ergo esélytelen a bivaly hardver. Ezért érdekelne a mac, mert windowson a premier igen hardverigényes, szerintem nem is nagyon tudnék ilyen laptopon dolgozni, vagy lerágnám az összes körmöm közben.
Nagyon köszönöm.
Szóval ez az egész mac teljesítmény előny csak a final cutban érhető el.
De ahogy néztem ott a többi laptopban jóval erősebb volt a hardver.
Mi a helyzet akkor ha ugyanaz a macbookban meg az xpsben? Akkor is jobban teljesít a windows? Ennyire nincs optimalizálva a premier macre?
Egyenlőre ezeket néztem ki:
Ugyanazzal a hardverrel nyilván.
Kicsit lehangolt a dolog, nem szerettem volna egy 3kg-os dögöt cipelni de lehet arra kényszerülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!