Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mac vagy Windows?

Mac vagy Windows?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Videóvágásra keresek laptopot mert úgy alakult hogy utaznom kell sokat, és oda nem vihetem az asztali gépemet. Premiert használok, nem is szeretnék váltani. Olvasgattam, meg ismerősi körömben hallottam hogy a macbookok sokszor a windowsos erőgépeket is lenyomják ugyanannál a műveletnél. Ez igaz? Ennyit érne az optimalizáltság?

Az új 13-as 4 magos macbookok nagyon tetszenek, de pl az xps-ek is hasonló kategóriában. Szeretem a windows-t, viszont félek hogy egy laptopnál nagyon döcögni fog a szoftver. Ezért gondoltam a mac-et mint alternatívák.

Elsősorban személyes tapasztalatokat várok, ha lehet nem elfogultan egyik irányba sem :) köszi

2018. júl. 31. 16:16
 1/10 anonim ***** válasza:

Azért mert venni kell egy erős notebookot pl ezzel a procival:

[link]

És nem spórolós és vékony Macbookot amiben főleg csak "U" kategóriás procik vannak hogy az akkuval sokáig bírják.

2018. júl. 31. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Leginkább azért vesznek a komolyabb (youtube) videósok MacBook Pro-t, mert mindegyik Final Cut Pro-t használ és az csak OS X-en fut.
2018. júl. 31. 16:46
 3/10 anonim ***** válasza:
2018. júl. 31. 17:07
 4/10 anonim ***** válasza:
A komolyabb Youtube "videósok" Amerikaiak, és ott mi mást használnának...
2018. júl. 31. 17:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Tudok egy magyar videóst, aki FinalCut-ot használ. Magyarósi Csabáról van szó, aki szerintem jó tartalmakat készít és az említett programot használja (meg amúgy Apple cuccokat). Viszont ő tényleg nagyon Apple mindenben, de röviden a töke tele van az egész alma-brigáddal. Nézd meg pár videóját, újabban rossz véleménnyel van az Apple-ről ami nem véletlen (konkrétan a FinalCut is bugosodott). Maga a hardver sem annyira jó, a hűtéssel vannak gondok a hülye vékony kialakítás miatt az újabb modellekben ami akár az eredeti órajel alatti üzemelést is eredményezheti. Adtak ki rá valami patch-et, de gondolhatod mennyit segít egy patch a szerencsétlenül kivitelezett hűtésen :D
2018. júl. 31. 18:25
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,

Mint mondtam nem szeretnék váltani szoftvert, macen mennyire megy jól a premier? Hasonlóan mint a final cut?

Tudom hogy vannak laptopban is csúcshardverek, de nem szeretnék egy 3-4kg-os döggel mászkálni, max 2kgra gondoltam. Meg gondolom ilyen vékony könnyű gépekben nem is jó a hűtés ergo esélytelen a bivaly hardver. Ezért érdekelne a mac, mert windowson a premier igen hardverigényes, szerintem nem is nagyon tudnék ilyen laptopon dolgozni, vagy lerágnám az összes körmöm közben.

2018. júl. 31. 20:11
 7/10 anonim ***** válasza:

röviden:

[link]

4:49 hez tekerd

2018. aug. 1. 11:48
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm.

Szóval ez az egész mac teljesítmény előny csak a final cutban érhető el.

De ahogy néztem ott a többi laptopban jóval erősebb volt a hardver.

Mi a helyzet akkor ha ugyanaz a macbookban meg az xpsben? Akkor is jobban teljesít a windows? Ennyire nincs optimalizálva a premier macre?

Egyenlőre ezeket néztem ki:

[link]

[link]

Ugyanazzal a hardverrel nyilván.

Kicsit lehangolt a dolog, nem szerettem volna egy 3kg-os dögöt cipelni de lehet arra kényszerülök.

2018. aug. 1. 12:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Csak a rendernél számít szóval ha az nem zavar akkor szerintem lehet mac.
2018. aug. 1. 22:10
 10/10 anonim ***** válasza:
#4: Magyarósi Csaba is Final Cut Pro-t használ, a többiekről lövésem sincs.
2018. aug. 3. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!