Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy ilyen gép így belassul,...

Egy ilyen gép így belassul, ez normális?

Figyelt kérdés

Ryzen 2600

1070

16 gb ddr4

A rendszer maga gyors, az ssd miatt.

De ami a hdd-n van, az egy év mire betölt.

pl: Videót letöltöttem sorozatot, rákattintok ~10mp mire az ablak nyílik és másik 8-10mp mire bejön a keret és indul a videó.

Oké a hdd lassabb az ssd-nél, de drasztikusan belassult minden.

Tesztereket is néztem, azok szerint hibátlan a hdd.

2018. júl. 31. 14:17
 1/9 Denes999x ***** válasza:
Most te szerinted egy GTX1070 meg fogja akadályozni, hogy a HDD belassuljon? Amúgy nézd meg, nem-e terheli le valami, esetleg töredezettségmentesíts.
2018. júl. 31. 14:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Milyen pontosan az a HDD? Alapjáraton egy mai, "modern" HDD nem produkál ilyen dolgokat csak úgy.

Filmeket, sorozatokat én is az 1 TB-os WD HDD-n tárolom, nézem, streamelem, és nem tapasztalok ilyen problémát.

Nem lehet, hogy a médialejátszód a problémás? Én VLC-t használok ilyen célra, 40GB-os filmek is elindulnak max 2-3mp-en belül.

2018. júl. 31. 14:23
 3/9 A kérdező kommentje:

nem csak próbáltam lendületből írni igazából a tápot és lapot meg házat is írtam csak kitöröltem mert közben kattogok tíz másik dolgon.

kb 5-6 naponta leszoktam nyomatni 1 törödezettségmentesítést.

Folyamatosan lestem közben a feladatkezelőt, hogy mi viszi mi terheli meg Opodus V2-t is néztem de elvileg semmi.

2018. júl. 31. 14:24
 4/9 A kérdező kommentje:

VLC , Winamp, ezeket szoktam ,de gyári win 10 lejátszó is ugyan ez.

Egyébként egy WD Ezex 1tb HDD-ről van szó.

7200 rpm és 64 mb.

2018. júl. 31. 14:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Alaplap és merevlemez közt nem régi, hanem új SATA kábel van, amely képes átvinni a legújabb SATA sebességet is?

Live Linux alatt is nézd meg a HDD-t, hogy ott milyen sebességgel töltődnek be róla a dolgok...

2018. júl. 31. 14:44
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

"Alaplap és merevlemez közt nem régi, hanem új SATA kábel van, amely képes átvinni a legújabb SATA sebességet is?"

Mert a régi kábel az milyen? Miben más, mint az "új SATA kábel"? "legújabb SATA sebesség", az mi?

Ember te sokat ittál...

2018. júl. 31. 17:04
 7/9 anonim ***** válasza:
SATA kábelre vannak írva a sebességek, menj boltba és nézd meg.
2018. júl. 31. 20:04
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

A lepontozó tudatlan ökröknek, a különbség a kábelek között semmi. Ilyenkor boldogok vagytok, amikor egy butaságot így megtámogattok? Komolyan mondom itt a szimpátia ami dominál nem a tudás. 80%+ értékeléssel mondanak akkora ökörségeket hogy na...

Rá van írva? Ugyan mi? Hogy mekkora sebességen lett tesztelve?

2018. júl. 31. 20:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Régen amit az I. generációs SATA-hoz adtak kábelekkel mostanában sebesség tekintetében lehet gond, szervizes mondta.
2018. júl. 31. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!