Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a gond?

Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Adott 1 (Acer) ms7869 alaplap, abban egy 4. genes proci.

Be kapcsolom, és rögtön 1 hosszút csippan.

Ram 1x8gb-al próbáltam, persze a ramot próbáltam már másik gépben is, de biztonság kedvéért próbáltam másik 4gb-os modullal is, ugyan ezt produkálja, sőt még ram nélkül is. Videókártyát nem tettem bele, de miután úgy sem volt jó, 1 gyenge de tutira működővel próbáltam, természetesen azzal sem akart menni.

Képet egyáltalán nem ad, mivel még jóval a post screen előtt csippan, de le nem áll.

Mi lehet a probléma? Procit nem tudtam kipróbálni másik gépben, és a lapot sem másik procival.

2018. júl. 31. 09:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Én az alaplap RAM slot-ját mondanám hibásnak.

Rakd át másik slot-ba a RAM-okat.

2018. júl. 31. 10:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Az 1 rövid lesz, mert 1 hosszú nincs, csak 1 hosszú és 1 vagy 2 rövid.

Ez elvileg memória hibára utal (azt nem tudni, hogy magával a rammal vagy a ram slottal van a gond), ha van másik ram slot, rakd át oda a ramot. Így látatlanban azt mondanám a slottal van a gond.

2018. júl. 31. 10:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Természetesen kipróbáltam másik foglalatban, de mint írtam, konkrétan ram NÉLKÜL is ezt produkálja, illetve a ram másik gépben hiba nélkül megy.

De ebben egyik foglalatban sem csinál semmit.

2018. júl. 31. 13:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet mindegyik memória foglalat meghalt, vagy a memóriákat a procival összekötő felület sérült, de nem kizárható a processzor kiégett memória vezérlője sem.

Ha lehet, szerezni kellene egy kölcsön processzort is, megnézni azzal mit produkál, mert ha úgy megy, akkor bizony a processzor halt be. Ha továbbra sem megy, akkor meg új alaplap vásárlás.

2018. aug. 1. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!