Minél drágább egy laptop, annál tovább bírja?
Laptop vásárlásban szeretnék segítséget kérni.
A közeljövőben szeretnék laptopot vásárolni. Eddig számítógép használó voltam és sose volt saját laptopom.
Több laptopokkal foglalkozó oldalon olvastam, hogy a mai laptopok (úgy értve mai, hogy elmúlt 10 évben gyártott) maximum
3-4 évig bírják teljesítménytől, márkától függetlenül.
Ez nem jó hír, mert általában sokféle termékre jellemző, hogy minél drágább, annál tovább bírja.
Tehát valaki tudna olyan laptopot mondani, ami kb. 10 évig avgy annál tovább bírja? (Mindig megbecsülöm a dolgaimat, így nagyon vigyázok mindenre, pláne ha drága volt.)
Vagy, minden laptop, tehát a mai felsőkategóriás 400 000 forint felettiek is csak pár évig bírják nagy odafigyeléssel, tehát ne gondolkodjak nagyon drága laptopba, mert úgyis hamar tönkremegy. Tehát ilyen téren nem számít, hogy 180 000 Ft vagy 400 000 Ft.
Egyébként, még egy kérdés, mit jelent hogy női laptop? Nő vagyok, de nem tudom mitől lehetnek mások a "női" laptopok. Kisebbek lehetnek azért ez a nevük?
Megjegyzés: Nem használok olyan programokat, amikhez szuper grafika nagyon sok memória kell. Van 1-2 játékom,de azok nem foglalnak sok helyet és egy 5 éves középkategóriás számítógépen is tökéletesen futnak. Jelenleg a számítógépemen kb. 250 GB a foglalt terület.
Egyébként a laptop napi szinten sokat lenne használva. Tehát fontos egy jó akkumlátor.
Köszönöm szépen a válaszokat!
szántóvető: Ezt a női laptop dolgot nem én találtam ki, több weboldalon olvastam ilyet. A kijelző méretét még nem tudom, de biztos nem a lehető legnagyobb, de nem is a legkisebb.
Fehersrac: Nem vagyok nagy játékos, 1-2 játékkal játszom néha, de azok régiek és ezeken kívül sem érdekel más játék, ráadásul nincs is rá idő. Így a játék nem fontos tényező.
Az az elsődleges, hogy elég sokat használnám. Nekem nincsenek tapasztalataim a laptopokkal így nem tudom milyen árkategóriában kell keresni vagy milyen tulajdonságra kell figyelni, ha a hosszú üzemidő a legfontosabb, valamint hogy sok éven keresztül bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!