Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Uraságtól levetett, ajándék...

Uraságtól levetett, ajándék számítógépemen ha bármit hallgatni akarok, tütű-tű-tűtűtütütű. Szerű baromi idegesítő géphang szól közel azonos erősséggel, mint a hallgatni kívánt hang. Mit csináljak? (Pénzem nincs! )

Figyelt kérdés

2018. júl. 24. 15:49
 1/10 anonim ***** válasza:

A gép belsejéből jön a hang, vagy a hangszóróból? Ha baj van a hangkártya driverével, vagy nincs hangkártya, vagy mittomén, akkor az alaplapon levő kis csipogó tud csak hangot csinálni, és az ilyen tű-tű-tű, mint amit írsz.

Milyen gép? Milyen oprendszer?

2018. júl. 24. 16:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Hangszóróból jön, az op rendszer Windows 10, a gép nem tudom, úgy kaptam, és elég hülye vagyok hozzá. :-(
2018. júl. 24. 16:27
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja, és mobil internet kapcsolatom van, Telekom.
2018. júl. 24. 16:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Külső hangszóród van (tehát egy kábellel van összekötve a gép meg a hangszóró), vagy a gépbe beépített? Notebook vagy asztali gép (esetleg tablet)? Van bármilyen felirat rajta? Akkor is szól a hang, ha nem hallgatsz semmit, vagy csak akkor, ha jön valamilyen hang a gépből? Van-e a hangszórón hangerőállítási lehetőség (kis tekerentyű)? Ha van, és tekergeted, hogyan hat a tütűre és hogyan a zenére? Ha a gépen állítgatod a hangerőt (az asztal sarkán keress egy kis hangszóró ikont), az hogy hat a zenére és hogy a tütűre?

Ha külső hangszóró, akkor lehet hogy érintkezési hibás a csatlakozó. Ez nagyon gyakori öreg gépeknél, mert megkopik a foglalat. Próbáld ki fülhallgatóval, ha úgy nem jelentkezik a hiba, akkor valószínű ez volt.

2018. júl. 25. 17:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként szokott még ilyen tütülés lenni, mikor az ember telefonál. Ez megint akkor releváns, ha külső hangszóród van. De akkor is jelentkeznie kéne, ha éppen nem hallgatsz semmit. Próbáld ki, hogy lekapcsolod a mobilnetet, akkor kiderül, hogy attól van-e. (A lekapcsolás után még kijelentkezik, de 15-20 másodperc után abbahagyja a rádiózást). Persze értem én, hogy kell a net, de először ki kéne deríteni a hiba okát és mechanizmusát, aztán lehet próbálkozni az elhárítással.
2018. júl. 25. 17:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, azóta kísérletezgettem. Akkor van a tütülés, ha a T-Mobile USB stickje nem folyamatos kéken, hanem vagy villogó kék fénnyel, vagy zölddel világít. Ilyenkor romlik a kapcsolat minősége is. Ilyen hangot hallottam régen időnként, ha a mobil telefont a rádió mellé tettem. Amúgy ez asztali gép, külön hangszóróval.
2018. júl. 26. 16:12
 7/10 anonim ***** válasza:

Ok. Akkor a következő történik valószínűleg. A mobiltelefonhálózat jel-zaj-viszonya (más néven térereje) folyamatosan változik. Ha nagy a rádiózaj és ehhez képest gyenge a jel, akkor az USB-stick elkezd nagyobb teljesítménnyel adni, "kiabálni", hogy jobban hallják egymást a toronnyal. (A torony is kiabál, de mivel az messzebb van, annak nincs jelentősége.)

A hangszóród kábele egy kifeszített, egyenes vezeték. A vezeték nem tudja magáról, hogy ő most azért van odarakva, mert antennának akarod használni, vagy azért, mert hangszórókábelnek, mindenképpen antennaként fog viselkedni, és veszi a mobiltelefon rádiókommunikációját. Ha gyenge a térerő, és az USB-stick nagy teljesítménnyel ad, akkor ez elég hangos ahhoz, hogy halljad is.

Amivel próbálkozhatsz:

- közelebb teszed a hangszórót a géphez, és a kábelt kis gombócba összetekered,

- beállítod az USB-sticken, hogy csak 3G-t vagy ennél magasabb hálózatot használjon, 2G-t ne. A 2G és a 3G különböző frekvenciasávot használ, ha szerencséd van, akkor a 3G frekvenciájához nem elég jó antenna a hangszóród, és nem fog belehallatszani. Úgy rémlik, hogy 3G esetén kisebb teljesítményt is használnak. Abból is gondolom, hogy a csak 3G beállítás segít, hogy a 2G internetkapcsolat sokkal lassabb, és azt írtad, hogy lassú kapcsolat esetén tütül. (Cserébe persze lehet, hogy néha teljesen el fog menni a net, amikor amúgy 2G-n még eldöcögne, de azt te letiltottad.)

2018. júl. 27. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:
de mi az hogy uraságtól levetett?
2018. júl. 27. 11:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Azon én is gondolkoztam. Nekem van ismerősöm, aki minden kütyüt összevásárol, mert van rá pénze és szeretné kipróbálni őket. Aztán ezek közül sok pár hónap után már nem kell neki, odaadja másnak, aki szívesen használná.
2018. júl. 27. 18:00
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

("Az uraságtól levetett" az olyan holmit jelentett, ami még jó, használható, de az előző tulajdonos jobbra, divatosabbra cserélte, és ezért szegény rokonnak, ismerősnek adta.)

2018. júl. 28. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!