Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a probléma?

Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Az a nagy helyzet, hogy a testvéremnek építettem egy gépet és amint első alkalommal bekapcsoltam a monitoron nem jelent meg a kép. Minden működik, a ventik forognak, a merevlemez hallom hogy elindul de egyszerűen semmit nem ad képben. A gépben nincs videókártya, alaplapi videókártya viszont van. Mindent próbáltam, a saját kártyámat is beleraktam, és úgy sem megy. Bios nem jelenik meg, nem reagál semmire. Mi lehet a baj? Teljesen új az egész! Hardveres esetleg szoftveres? Kétségbe estem! Kérlek segítsetek!

2018. júl. 19. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű processzor hiba. A proci tápcsatiját csatlakoztattad? Fent van 4 vagy 8 pines.
2018. júl. 19. 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:
esetleg leírhatnád a pontos konfigot...
2018. júl. 19. 15:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Itt a konfig:

Alaplap: ASUS PRIME B250-PLUS

Processzor: Intel i3 6100 3,7Ghz

RAM: Kingston 8GB DDR4 2400Mhz

Ház: Zalman Z1 NEO

Merevlemez: WD 1TB 7200rpm

Táp: Zalman 400W

Monitor: HP 20kd

2018. júl. 19. 15:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez így elég sovány.

1. Pontos processzor, alaplap, táp név, ram típusa?

2. Milyen kábellel kötötted rá az alaplapi kimenetet a monitorra, használtál bármilyen átalakítót?

3. Amikor beraktad a kártyádat a gépbe, a kártya kimenetére átkötötted a monitor kábelét?

4. Biztosan mindent jó helyre kötöttél be az alaplapon (főleg a gépház kábeleit), leírások szerint?

5. Azt írtad hallod elindulni. Csak elindul és leáll, vagy megy folyamatosan és nincs kép?

2018. júl. 19. 15:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Első ránézésre így azt mondanám, hogy rosszul kábelezted be, nem került minden jó helyre, vagy nem lett jól bepattintva a helyére. nézd meg a kábeleket. Pl gépház kábeleinél egy kis fröccsöntött háromszög mutatja, melyik a plusz oldal, ha 2 pinre kell kötni, azt mindenképp nézd át.

Tápról adtál áramot a HDD-nek, SSD-nek? A 24 pin rendesen be van kötve alaplapra?

2018. júl. 19. 15:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat. A probléma megoldodott! Az első válaszolónak hatalmas pacsi, ha nem írod, akkor talán rá sem nézek! Hülyén érzem magam, hogy csak ennyi volt a probléma, de annak örülök, hogy megoldódott! A hugom arca mindent elárult, amikor rendesen elindult a masina! Tényleg köszönöm! ;)
2018. júl. 19. 15:20
 7/7 anonim ***** válasza:
A memória miatt is csinálhatja. Meg kéne nézni a kompatibilitási listában gyártási szám alatt, hogy benne van e. Amúgy biztos megvan. Esetleg a ram/ramok jó slotokban vannak? Minden rendesen be van pattintva a helyére? Ha a válasz mindre igen, akkor az a legvalószínűbb amit már írnak, hogy bekötési hiba lehet valahol. Nézd át mindenhol. A 24 pinest is és a CPU-t is.
2018. júl. 19. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!