Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kell BIOS-t frissítenem?

Kell BIOS-t frissítenem?

Figyelt kérdés

Az alaplap: ASRock B360M-HDV

A processzor: Core i3 8100

Kell BIOS-t frissítenem, és ha kell, hogy? Az eljárást tudom, de nincsen másik gépem, amit majd frissíteni tudnám... Hogyan kéne, ha kell? (Ne kelljen lécci!) ;)

2018. júl. 17. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem kell. :)
2018. júl. 17. 21:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Na jóóó, akkor nem kell.
2018. júl. 17. 21:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Jeee!!! Kösziii!!!! ;)
2018. júl. 17. 22:03
 4/5 anonim ***** válasza:

"Kell BIOS-t frissítenem"

A CPU támogatási lista szerint:

[link]

bármelyik i3-8100-ast az összes BIOS-verzió támogatja, úgyhogy ezért nem kell BIOS-t frissítened.

"Hogyan kéne"

1. Fogsz egy pendrive-ot (vagy floppyt ;) )

2. Belecsatlakoztatod a gépedbe

3. Leformázod FAT32-es állományrendszerrel.

[link]

4. Letöltöd innen

[link]

a legfrissebb BIOS-t (1.20-as verzió a legújabb, az Instant Flash változat kell neked)

5. Kicsomagolod

[link]

és felmásolod a pendrivera a kicsomagolt állományt.

6a. Újraindítod a géped és az F2 lenyomásávakl belépsz a BIOS-ba, majd kiválasztod a Tool -> Instant flash

6b. Vagy újraindítod a géped és az F6 segítségével egyből megkapod az Instant flash lehetőséget.

Bővebben, képekkel illusztrálva:

[link]

2018. júl. 17. 22:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Na ezt nem tudtam, hogy a nem frissített BIOS-al is el lehet hiba nélkül indítani a gépet, és utána kell lefrissíteni... Na akkor motmár tudom... Veszem is elő a floppy-t és frissítem anyám gépét! ;)
2018. júl. 18. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!