Mostanában miért a maximális letöltési sebességem 98mb/s feltöltés 95mb/s wifin? Régebben 250 körüli értékeket kaptam ugyanezzel a routerrel?!
Router: D-Link DIR-842 Router
Ethernet kábellel a számítógép letöltése: 950mb/s, feltöltés 250mb/s
Wifi letöltést próbáltam telefonon, laptopon, ipaden és nem megy 100mb/s fölé míg régen simán elérte a 250-et.
ezt Pc-n tudod megnézni úgy, hogy kiigtatod a routert és 1 Pc-ről csatlakozol fel a netre (mivel nem írtad milyen net így neked kell tudd miféle kapcsolatod van.. pppoe stb..)
ha jól sejtem 250 Mbps-re akartál utalni azaz a speedtest p. net...
ja bocs! Pont nem az ő routerüket használod hanem egy saját rákötött D-Link DIR-842.. ugye?
Ha így van a telekom routerének a wifijét probáld bekonfigolni és arra csatlakozni az eszközökkel wifin..
lehet esetedben jobban működne az ő ruterük wifije..
az a baj, hogy a wifi az nagyon kacifántos jószág..
lehet nagyobb lett a wifi szennyezettseg a környéken.. vagy az eszközeid kaptak egy olyan driverfrissítést ami miatt vacakabb lett a wifi sávszélesség vagy csak kezdi feladni a dlink..
nekem egy Sagemcom-ot adtak annak azért nem 0 a wifije mert elérhető vele a majdnem 100 Mbps. d az asus nagyságrendekkel jobban megy!
Viszont ha a telefonod a háttérben nagyon melózik valamit akkor amiatt rendesen lassul a wifi speedtestje is .. ugyanez igaz laptopra is (mellesleg telon a 100 is nagyon jó)
Minen wifi eszköz egy adott frekvenciát használ.
Sajnos 2.4GHz sávban max 3 AP üzemeltethető, úgy, hogy nem fedi valamelyik másik rádiósávját. Valjuk be sűrűbben lakott részen ez kb lehetetlen.
Lehet valaki a környezetedben azt a csatornát használja amit a te eszközöd használt eddig.
Megoldás lehet erre, ha telefonra letöltessz egy appot ami jelzi milyen wifik milyen csatornát használnak és manuálisan a routeredbe beállítasz egy kevésbé használtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!