Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mostanában miért a maximális...

Mostanában miért a maximális letöltési sebességem 98mb/s feltöltés 95mb/s wifin? Régebben 250 körüli értékeket kaptam ugyanezzel a routerrel?!

Figyelt kérdés

Router: D-Link DIR-842 Router

Ethernet kábellel a számítógép letöltése: 950mb/s, feltöltés 250mb/s

Wifi letöltést próbáltam telefonon, laptopon, ipaden és nem megy 100mb/s fölé míg régen simán elérte a 250-et.

2018. júl. 17. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:

ezt Pc-n tudod megnézni úgy, hogy kiigtatod a routert és 1 Pc-ről csatlakozol fel a netre (mivel nem írtad milyen net így neked kell tudd miféle kapcsolatod van.. pppoe stb..)

ha jól sejtem 250 Mbps-re akartál utalni azaz a speedtest p. net...

2018. júl. 17. 10:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Telekomos vagyok, 1000mbites csomaggal, optikai. Router használata nélkül jól működik . A modemre a gép és a tv van csatlakoztatva, azoknál speedtesten le:950mb/s a gyorsaság. Routert ujraindítottam de még mindig 95mb/s a letöltés a laptopon és mobilon. Beállításokat néztem de nem tűnik úgy hogy korlátozná valami.
2018. júl. 17. 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:
akkor gondolom az ő routerüket használod... én pont a sz.r wifije miatt iktattam ki a wifi részét és kötöttem rá az snsv ruteremet accesspointként.
2018. júl. 17. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:

ja bocs! Pont nem az ő routerüket használod hanem egy saját rákötött D-Link DIR-842.. ugye?

Ha így van a telekom routerének a wifijét probáld bekonfigolni és arra csatlakozni az eszközökkel wifin..

lehet esetedben jobban működne az ő ruterük wifije..

2018. júl. 17. 13:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Mindkettőt ők adták. Adtak egy fehér huawei modem/routert amin nagyon gyenge a jel szóval wifi=0 , a másik pedig ez a fekete d-link amit azért adtak gondolom mert gagyi a huawei :D
2018. júl. 17. 15:07
 6/7 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy a wifi az nagyon kacifántos jószág..

lehet nagyobb lett a wifi szennyezettseg a környéken.. vagy az eszközeid kaptak egy olyan driverfrissítést ami miatt vacakabb lett a wifi sávszélesség vagy csak kezdi feladni a dlink..

nekem egy Sagemcom-ot adtak annak azért nem 0 a wifije mert elérhető vele a majdnem 100 Mbps. d az asus nagyságrendekkel jobban megy!

Viszont ha a telefonod a háttérben nagyon melózik valamit akkor amiatt rendesen lassul a wifi speedtestje is .. ugyanez igaz laptopra is (mellesleg telon a 100 is nagyon jó)

2018. júl. 17. 18:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Minen wifi eszköz egy adott frekvenciát használ.

Sajnos 2.4GHz sávban max 3 AP üzemeltethető, úgy, hogy nem fedi valamelyik másik rádiósávját. Valjuk be sűrűbben lakott részen ez kb lehetetlen.

Lehet valaki a környezetedben azt a csatornát használja amit a te eszközöd használt eddig.

Megoldás lehet erre, ha telefonra letöltessz egy appot ami jelzi milyen wifik milyen csatornát használnak és manuálisan a routeredbe beállítasz egy kevésbé használtat.

2018. júl. 26. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!