Jelenleg a számítógépemben egy pentium dual core e5300 2.6ghz processzor van. Milyen processzort lehet e helyett bele rakni a gépbe és egy kicsit jobb?
Core 2 Quad Q6600-ot pedig simán felhúzhatod 3000 MHz-re, feszemelés nélkül, ha nem kapsz q9650-et. Én is megcsináltam, atomstabil volt 3 GHz-n is:
https://www.youtube.com/watch?v=hDgzvDtfyTk
Nézd meg az alaplapod cpu supportját, ott írják, hogy melyik CPU-hoz melyik bios kell, azaz kell-e frissítés
A Q6600-s nagyon jó proci, bár tény, ha húzod, akkor szépen fogyaszt és télen fűt is.
Mindenképp egy alaplap tip kell, ha pl P35 chipset-s akko mehet bele akár a Xeon pl E5450, több Cache, kevesebb fogyasztás magasabb órajel, és húzható is.
Én lecseréltem a Q6600-t egy E5450-ra, nagyon jó, bár nem játszom, de amire kell, arra elég.
A hardveraprón lehet Xeon-kat venni nagyon olcsón, és már fel van készítve, csak belerakod és mehet, -esetlegesen bios-ban is segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!