Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A microsoft frissítésekkel...

A microsoft frissítésekkel lassítják a Pentiumokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok van egy nemrégiben összerakott pc-m:

Intel pentium g456 + gtx 1050 (gigabyte 1 ventis) és mellé 8giga ddr4 ramom.

Mostanában az tűnt fel mintha nem lenne olyan erős a proci mint régebben.

Hogy ez miben mutatkozik meg?

Gta v ultra graffon a proci kiköpi a lelkét a vga vígan elvan 50-60% kihasználtsággal.

Nos én úgy hallottam hogy egy 1060 3gb-t még kihajt a proci de nekem úgy tűnik hogy a 1050esembe is beletörik a bicskája és ez rengeteg játékkal így van mass effect andromeda magas beállításokon Witcher 3nál is hamarabb jutok proci limithez mint vga limithez.

Szerintetek a windows frissítésekkel visszább fogták a procit vagy mi?

2018. júl. 8. 19:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Meltdown/spectre javítás elvileg járhatott ilyen hatással. Nem szándékos a lassítás, hanem így foltozható be egy biztonsági rés amivel átvehetik a géped felett az irányítást.

[link]

2018. júl. 8. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Vagy valami frisitvés okozhatja, vagy valami rossz driver, nem tudom milyen sűrűn frísited a drivereidet a gépeden..

A GTX 1050-nek elégnek kell lennie, én tesztek alapján látom hogy a VGA általában 98%-ban müködik egy G4560 mellet. Egy tanács nézd meg hogy a feladatkezelőben hány CPU magot érzékel, velem megesett hogy egyik napról a másikról 4 mag helyet 2-t érzékelt a Windows.. De az is lehet hogy fent áll az Intel-nél a Meltdown probléma.. Neked különben a Windows update be van kapcsolva? Illetve ezek a játékok eredetiek vagy törtek? De az is megeshet hogy vírus van a gépeden.. Várom a válaszod..

2018. júl. 8. 20:02
 3/5 A kérdező kommentje:

MSI afterburnerrel nézem hogy mit mennyire használ ki éppen szóval megy minden szál :D Egy részük nem eredeti de attól hogy nem az egyik hónapról a másikra nem kéne hogy visszaessen a teljesítmény.

Én is így láttam neten h kihajtja de az imént 40-70% között volt folyamatosan a vga kihaszntálság.

Illetve a feladatkezelő futott melette egy másik monitoron és 95%ban a gta v eszi a procit semmi más nem nem vagyok annyira otthon benne de szerintem ezzel kizárható a vírus.

Igen hallottam róla hogy az visszább vesz belőle na de ennyit?

2018. júl. 8. 20:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Jajj az lemaradt hogy a vga-nak oda van tekerve kicsit 195 mhz gpu és 295mhz vram
2018. júl. 8. 20:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Akár ennyit is visszavehet, bár nincs kizárva, hogy más a hiba oka, bár ezt csak egy újratelepítés után tudnánk igazolni vagy cáfolni.
2018. júl. 9. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!