Hardveres SSD hiba lehet? Kingston UV400 240GB SSD telepítésnél eltűnik, a windows lefagy.
Vásároltam egy Kingston SA400S37/240G típusú SSD-t egy laptophoz.
A BIOS-ban nincs sok beállítási lehetőség, de a SATA mód AHCI-n van és évekig probléma nélkül működött egy másik ssd-vel.
A WIN10 telepítő első indulásakor látja az SSD-t, particionálható és megindul a telepítés. Többször lefagyott a telepítés közben x százaléknál, miután BIOS beállítás resetet kellett nyomni és csak ezután látta a telepítő újra, mint elérhető lemez.
Egyik alkalommal végre feltelepült a rendszer és látszólag minden működött, de néhány program feltelepítése után a windows elkezdett teljesen lefagyni, amit csak egy hard reset old fel.
Az SSD is kompatibilis sata 2-ig, de a laptop is kezeli a sata 3-at.
Ez beállítási ill. kompatibilitási hibára utal, vagy az ssd hardveres hibája okozhatja?
A régi SSD-n tökéletesen ment a win10, de az ssd meghalt kb. 6 év használat után.
Azért gyanítom, hogy az új SSD-vel van probléma, mivel egy új asztali PC-ben második SSD-ként még csak nem is látszik a windows alól (gondoltam partícionálom, stb.) és mintha megbolondult volna az addig normális boot az eredeti lemezről.
Pontosan ugyanolyan laptopom volt, teljesen jó.
Az SSD lehet hogy hibás. Van rá garancia? Ha igen küldd vissza. Nekem a HDD romlott ely ugyanezt produkálta vele (másodlagos hdd volt, lefagyott tőle az egész)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!