Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Drasztikus hőfok csökkenés...

Drasztikus hőfok csökkenés nem hiszek a szememnek!?

Figyelt kérdés

Annak idején a vga kártyámat pasztáztam egy Noctua NT H1-el. A Furmark futtatásakkor alig egy perc alatt elérte a 78-80 hőfokot. (Nem mintha izgatna, hiszen üzemi hőmérséklet. (Egyszerűen szeretem a határokat feszegetni.)) A ventik a hőfokokhoz igazodva vannak állítva, tehát 78=78 százalékos használat volt.

Most szét kaptam a kártyát, és Thermal Grizzly Conductonaut-ot raktam rá. 10 perce megy a furmark, és nem megy 62 fok fölé. Az eddig látott videók, és olvasott fórumok alapján sem számítottam ekkora különbségre. Eszméletlen. A kártya XFX Rx 470. Valakinek tapasztalata? (Proci nem igazán izgat, annak idején delidelve volt, 4790k.)

2018. júl. 5. 21:27
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

Mint láthatod, nincs akkora különbség a paszták között. Inkább csak elbalfa_zkodtad először.

2018. júl. 5. 21:49
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de tény, hogy a gpu igényesebb játékok alatt max 68-72 fokot ütötte a kártya. Jól szellőző belőtt házban. Amit írtam az egy furmark teszt. Tehát nem hinném, hogy elbalf***kodtam volna a dolgot.
2018. júl. 5. 21:55
 3/10 A kérdező kommentje:
Főleg, hogy nem először csináltam pasztázást.
2018. júl. 5. 21:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Az általad linkelt oldal nem található. "Not Found - Error 404" Amúgy vágtad, hogy condoctonaut? Ezzel a "pasztával" (nem paszta, de általánosságban használom rá a szót) van valakinek tapasztalata?
2018. júl. 5. 22:27
 5/10 anonim ***** válasza:
A teljes sort másold át böngészőbe, a végét lehagyta valamiért a GYK rendszere.
2018. júl. 5. 22:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyébként használd a gyári ventibeállítást, azt nálunk okosabb emberek találták ki.
2018. júl. 5. 22:33
 7/10 A kérdező kommentje:
A venti profilt beállítottam. A kérdés arra vonatkozik, ki használ még folyékony fém alapú hűtő (pasztát). Érdekel a dolog, és mások tapasztalata. Mert ekkora (drasztikus) hőmérséklet csökkenésre nem számítottam. Ami jó, nem tagadom.
2018. júl. 5. 22:46
 8/10 A kérdező kommentje:
De azért köszi a hozzászólásokat még akkor is, ha kicsit "elértettük" egymást. Mentek a zöld kezek.
2018. júl. 5. 22:49
 9/10 MGéza ***** válasza:
A folyékony fém tartalmú paszta sokkal jobb hőátadással rendelkezik, mint a sima paszták. Ez azért van mert a legjobb hőközlő anyag a fém. Viszont van olyan probléma ami normál paszták esetén nem fordul elő, így például egyes fém felületeket, így az alumíniumot marják.
2018. júl. 5. 22:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Tudom. És köszönöm a válaszod. Tudtam, hogy jó hőátadása van, sokat tájékozódtam vele kapcsolatban. (A leírásokkal és videókkal ellentétben elég volt csak a kártya procijára felvinni az anyagot), és eszméletlenül teljesít. Persze, a gallium tartalma miatt nyilván nem használható pár hűtéssel. (Aluminium) Procinál is inkább a réz talpú megoldás játszik. Persze, ezekkel mind tisztában vagyok. Az érdekelne, ki használ még ilyesmit, és mik a tapasztalatai.
2018. júl. 5. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!