Megéri Ryzen-re váltani? Ahhoz is szükséges ugyanakkora RAM méret?
Játékra használnám, nagyon jókat olvastam róla, szerettem volna a jelenlegi AMD-s procimat lecserélni, de most nézem, hogy az alaplap mellett a RAM-ot is cserélnem kell. Viszont ahogy nézem a DDR4-es Ramok kb kétszer olyan drágák mint a DDR3-asok.
Ennek tükrében elég nagy beruházás lenne még az is, hogy egy teljesítményben nem olyan sokkal erősebb konfigot állítsak össze.
8GB RAM kb - 25.000.-
Ryzen 3 1200 - 25.000.-
Alaplap ~16.000.-
A mostani konfigomban 16 GB ram van, az újban nem lenne kevés a 8?
Fontos kérdés lenne miről váltanál a fentebb leírt konfigra.
Ramból kell a DDR4, viszont ne felejtsd el, a használt piacon 8-9e-ért még mindig el lehet adni 8gb-os modult, ha szerencséd van a régi procit és lapot is elviszik nyomott áron.
Az is jó megoldás, ha az elején csak 8GB-ot veszel és később fejleszted.
Videokártya van? A ryzenekből csak a 2200g és 2400g tartalmaz integrált videokártyát, ha nincs rendes vga-d, el se indul majd a gép.
Alaplapra nyugodtan számolj inkább 18e-t, mert a nem kukaszökevény onnan indul.
RAM-ot használtan is vehetsz, pl:
[link] 25e 8gb helyett 30e 16GB, ellenük szól a 2133MHz, ryzennél jobb a gyorsabb ram, de 16GB lassabb ram még mindig jobban teljesít mint 8gb 3000MHz körüli solo ram.
Értem, köszönöm az eddigi válaszolkat.
A mostani processzorom AMD x4 860k.
Most néztem, hogy mennyire leesett az ára az FX8320-nak. Nagyjából ugyanannyi mint a Ryzen 3 1200, viszont az FX a benchmarkon megközelíti a Ryzen 5 1400 eredményét. (8100/8400 ha jól emlékszem).
Így csak új alaplapot kellene vennem.
Következő kérdés: egy GTX1050 4 GB jó párosítás lenne-e a processzorral?
gtx 1050-ből nem létezik 4gb-os verzió, csak gtx 1050TI-ből, szóval most 2gb-os gtx 1050-et akarsz vagy 4gb-os gtx 1050TI-t? Nagyon nem mindegy teljesítményt nézve.
Ettől eltekintve ha a te igényeidet kielégíti, akkor bármelyik jó, én mondjuk ti-t javaslom, illetve az is kérdés milyen áron, mert használtan már 55-60e körül is meg lehet csípni 3gb-os gtx 1060-at ami jobb vétel.
Igen, TI-re gondoltam, csak lemaradt :)
És mennyire biztonságos mostanában használt kártyát venni?
1050ti-vel nem bányásznak, keress olyat, amire van még 1-1,5 év garancia és kész.
Ha gondja van úgyis megdöglik a garancia előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!