Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetne jobb ez a gép (fél)...

Lehetne jobb ez a gép (fél) konfig?

Figyelt kérdés

Ami már megvan:

128 GB SSD, 1 TB HDD

VGA-t majd később szeretnék venni, azzal most ne foglalkozzunk.

Tehát kéne még alaplap, proci, RAM, procihűtő, ház, táp.

Én valami ilyesmire gondoltam:

- i7 8700 [link]

- 16 GB RAM, azért ez, mert olcsó, és a márkáról is jókat írnak [link]

- Mivel nem K-s a proci, ezért szerintem elég lenne a B360 lap, de annyival nem is drágábbak a Z-s lapok. Micro ATX-eset pedig nem szeretnék, mert idiótán néz ki. Az Asrock Z370 PRO 4-et választottam (az MSI olcsóbb, de azon nincs PCI csatlakozó, akkor meg vehetek új Wi-Fi kártyát. tehát ugyanott vagyok) [link]

- 500 W körüli táp, tudom, hogy ez több, de modulárisat akartam, hogy ne lógjanak a kábelek össze-vissza, és mindenki pozitív dolgokat ír vele kapcsolatban: [link]

- Valami fekete ház, ami jól néz ki és jó a szellőzése, lehetőleg oldalablakkal. Az NZXT S340-re gondoltam, de az most pont nincs PCX-en, csak az a ronda kék változat van belőle, ami drágább is. Lehet, hogy megvárom, amíg újra lesz, mert mást nem láttam, ami igazán tetszene (vagy ami igen, az meg a pénztárcámnak nem tetszik).

- Procihűtőből [link] erre gondoltam, de ha van ennél jobb, akkor írjátok.

Lehetőleg PCX-ről kellene mindent, mert volt már velük nagyon pozitív tapasztalatom, több helyről való szállítgatással meg nem akarok törődni.

Így 225 ezer körülire jönne ki, és így is már szűkös a keret.

2018. júl. 1. 19:16
 1/3 anonim ***** válasza:

A hűtő legyen inkább egy sima Pure Rock, ami nem sokkal drágább, de jelentősen jobb, a táp pedig egy nem túl jó egy ilyen konfigba, hiába 600 wattos. A 450 watt pedig akármilyen modern egy videókártyás rendszerhez elég.

A tervezett processzor maximum fogyasztása 65 watt, ha beteszel mellé egy 1080ti-t, az max. 250 wattot eszik és a többi hardver pedig kb. 50 wattot. Akárhogy is számolom, még tartalék is lesz.

[link]

Az alaplapról meg annyit, hogy miért nem választasz inkább a H370 chipsetből? Igaz, nem tuningos, de még bizonyos dolgokban jobb is, mint a Z370. (most nem fogom elmagyarázni, google a barátod)

2018. júl. 1. 19:59
 2/3 anonim ***** válasza:
2018. júl. 1. 22:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, így már sikerült nagyjából összeválogatni a dolgokat.
2018. júl. 3. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!