Miert ilyen olcsók a használt premium laptopok?
nekem olyan gépem van amit pár éve 300 körül vettem, ma már szerintem jó ha 70-80-ért eltudnám adni
jön az új, a jobb, a gyorsabb...
van egy féléve majdnem 1 milért összerakott asztalim, na vajon az mennyit fog érni 3 év múlva?
Mert senki sem akarja megfizetni az extra árat a már nem prémium gépért.
Másrészt a mai programok már nem ezekre a gépekre készülnek.
asztaliból meg összeraksz még olcsóbban
persze a használtnak már nem feltétlen a legjobb a minősége, főleg laptopnál
de nézhetünk egy más területet is informatikánál
pl amikor én vettem az oculust az 220 volt újonnan, most 150-160
akkor használtan volt 100-150 körül
vagy megnézheted ugyanezt a telefonoknál, vagy akár a kocsiknál
nagyon vigyázni kell, hogy nehogy átverjék az embert
Hót egyszerű: a nagy cégek megveszik a prémium laptopokat 500 ezerért, használják 3 évig, amíg tart a garancia, aztán leadják, mint kiselejtezett darab (így kevés adóval megússzák az eladást). Nekik sokkal jobban megéri mindig új gépre cserélni, mint bajlódni a garancia után a meghibásodásokkal. Ezért vannak ilyen olcsón.
Ezek viszont a legtöbb esetben nem túlhajszolt gépek, amik bőven kibírják még pár évig.
Az informatikai termékek értékét gyorsított avulással lehet leírni a könyvelésben.
Egy három éves gép értéke 0 Ft, vagyis bármilyen érte kapott vételár talált pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!