Megéri váltanom? (ryzen 1200 athlon 880k ról)
Sziasztok
a mai nap belefutottam egy lehetőségbe hogy haverom 16 k ért oda adná nekem a processzorát (ryzen3 1200)
Nekem egy athlon x4 880k van aminek magasabb az óra jele
én játékra szeretném használni de nemtudok dönteni.
Néztem össze hasonlításokat és mivel a ryzen újabb (bár kevesebb órajel) jobban szerepelt olyan 30% fejlődés lenne de én nagyrész rainbow six sige ezek.
Felment gépigény.hu ra és ott a játékhoz az én x4 880k-m megfelelőbbnek tűnt értem én ugy hogy a x4 880k ra zöld pipát adott a ryzen 3 1200 ra pedig sárgát csak ez riasztott vissza a vásárlástól ezért teszem fel a kérdést itt :)
Összegzésként nemtudom hogy mennyit számít játéknal az órajel + a chache
x4 880k 4,2 ghz (4,5 ghz overclock) 4 mb chache
ryzen3 1200 3,1 ghz (nemtudom overclockolja e magát) 8mb chache
konfigom:
gtx1050 2gb
8gb ram
válaszokat előre is köszönöm
megéri, DE vedd figyelembe:
Kell venned új alaplapot, +16-20e (4 ram slotos a későbbi bővíthetőség miatt)
Kell venned új ramot, mivel ezek már csak DDR4-et támogatnak, abból is 2x4GB 3000MHz-es lenne a jó, ez újabb 30e (vagy 2x8GB, de az 55-60e).
Ha ezekre is van még pénzed, akkor megéri.
Ha nincs, akkor felejtős.
köszönöm a gyors választ :)
kérlek kitudod nekem fejteni hogy mivel jobb a ryzen marmint mikor számít és mennyit az órajel + a jovőben is mit vegyek figyelembe processzornal
többségében teszteket vehetsz alapul, mennyivel gyorsabban számol különböző adatokat, rendezési feladatot milyen hamar old meg. Esetleg nézz összehasonlító videókat, mennyi fps-t ad pluszba.
A magszám és az órajel csalóka lehet, mert pl ott van az FX széria, "8" maggal, aztán a mostani 4 magos i3 köröket ver rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!