Új számítógépet vásárolok. Jó lesz e?
Sziasztok. Új számítógépet szeretnék össze rakni. Őrülten nem értek hozzá ezért is szeretném a segítségeteket kérni vásárlás előtt. Ezt a gépet raktam össze játékra:
-Intel Core i5-8600K Hexa-Core 3.6GHz LGA1151 (Processzor)
-ASUS GeForce GTX 1060 OC 6GB GDDR5 192bit PCIe (Videokártya)
-ASRock H310M-HDV (Alaplap)
-Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz HX424C15FB2K2/16 (ram)
-Toshiba 3TB 64MB 7200rpm SATA3 DT01ACA300 (hdd)
-Kingston A400 2.5 240GB SATA SA400S37/240G (ssd)
-Cryorig H7 (CR-H7A) (processzor hűtő)
-Chieftec Smart 600W (GPS-600A8) (táp)
-Zalman Z3 PLUS (ház)
tanácsokat szivesen elfogadok és előre is köszönöm.
Felesleges a K-s proci, ha úgysem fogod húzni, meg ugye ahhoz komolyabb alaplap is kell.
Tápnak inkább BeQuiet Pure Power 10 500W-osat tennék bele, elég lesz az is.
Processzorhűtő meg szerintem nem égetően fontos, elég lesz a gyári, a plusz pénzt megtoldod egy jobb SSD-re (írták, hogy belépő szintű kategória).
Az előttem hozzászólók már leírták a problémákat. Én annyit tennék hozzá, hogy érdemes lenne használtpiacon is szétnézned, sokat tudnál spórolni.
K-s proci mellé H-s alaplap nem való, a táp nem túl jó, valamint érdemes lenne egy másik SSD-t választanod.
procinak i5 8400 (vagy sima 8600), és ne ilyen fapados lapot rakjál bele, minimum egy B360 chipsettel szerelt jó lenne, pl GIGABYTE B360M HD3, ASRock B360M Pro4 stb.
HDD-nél remélem tudod hogy lehet a GPT-re állítani a HDD-t MBR-ről, vagy csak 2 tb-ot fogsz látni.
processzor hűtőnek jó az alap is, vagy ha külön akarsz venni akkor 6-8 ezres kategória lesz (pl CM TX3 EVO)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!